Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 30 november 2013    Evangelie van 2013-11-30
begintijd13:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelAdrianuslezing - Ondernemer en Geloof
beschrijving

Zaterdagmiddag 30 november vindt in Utrecht de jaarlijkse Adrianus VI-lezing plaats. Deze lezing met als thema “Ondernemer en Geloof” is bedoeld voor studenten en jonge professionals die geïnteresseerd zijn in maatschappij, economie en politiek en in het katholieke geloof en erfgoed. De lezing brengt Nederlandse tradities van ondernemerschap (handelshuis, agrifood business) en economie (sociale leer) samen en legt verbanden met het katholicisme.

Sprekers
De hoofdlezing zal worden gehouden door Wiet Pot. Als zakenbankier bij Goldman Sachs maakte hij in de jaren negentig de hoogtijdagen van de Londense City mee. Later werkte hij voor de effectenbank Kempen & Co. en momenteel is hij mede-eigenaar en bestuurder van het Amsterdamse handelshuis IMC. Zijn jarenlange ervaring in het centrum van de financiële markten staat garant voor een boeiende Adrianuslezing.

De hoofdlezing zal worden ingeleid door prof. Gerard van Wissen. Van Wissen is emeritus hoogleraar Staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde op het onderwerp “De christen-democratische visie op de rol van de staat in het sociaal-economisch leven”. Hij is tevens voorzitter van het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk. Vanuit het gedachtegoed van de sociale leer zal hij het thema “Ondernemen en Geloof” inleiden.

De heer Ben Tax zal de Adrianuslezing afsluiten met een praktijkcasus. Hij is mede-eigenaar en mede-directeur van het internationale groenteverdelingsbedrijf Rijk Zwaan. Het ondernemerschap bij Rijk Zwaan kenmerkt zich door zeer gemotiveerde medewerkers, teamgeest, hoogstaande zakelijke ethiek en transparantie binnen en buiten het bedrijf.

Programma
13.00 uur: Opening
13.20 uur: “De ondernemer en de katholieke sociale leer” - Prof. Gerard van Wissen
14.00 uur: Hoofdlezing: “Ondernemen en Geloof” - Wiet Pot
14.40 uur: Pauze
15.15 uur: Praktijkcasus: “Persoonlijke ervaringen” - Ben Tax
16.00 uur: Paneldiscussie met de sprekers
16.45 uur: Borrel (en Adrianus VI-rondleiding door Paushuize)
18.00 uur: Slot

info

stichtingkatholiekerfgoed@kpnmail.nl

locatiePaushuize, Kromme Nieuwegracht 49
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl