Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 17 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-17
begintijd19:30 uur
 titelMädchenchor am Dom Mainz in Rotterdam
beschrijving

De 140 meisjes van het meisjeskoor van de kathedraal van Mainz (Duitsland), o.l.v. dirigent en organist Matthias Bartsch, treedt donderdag 17 oktober 2013 op in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 307, Rotterdam.

Het inmiddels beroemde meisjeskoor concerteerde op tal van plaatsen in de hele wereld, van Parijs (Notre Dame) tot o.a. New York en Barcelona.

Op het programma staan werken van o.a. Mendelssohn, Duruflé, Gyrowetz en Caplet. Het concert wordt afgewisseld door enige orgelsoli op het imposante orgel van de Rotterdamse kathedraal.

Matthias Bartsch studeerde katholieke kerkmuziek en koordirectie aan de ‘Robert-Schuhmann-Hochschule’ te Düsseldorf. Voor zijn aanstelling als dirigent van de kathedraal  was hij werkzaam als kerkmusicus en Solingen en Krefeld en gediplomeerd voor orgel aan het bisschoppelijke instituut voor kerkmuziek van het bisdom Essen.

Als oprichter en muzikaal leider van het kamerorkest ‘acroama animata’ concerteerde Matthias Bartsch sinds 2006 als dirigent en klavecinist in Duitsland en Japan (Tokyo, Yokohama, Kyoto en Naruto). 

Het ‘Mädchenchor am Dom und St. Quintin’ is het jongste koor aan de Dom van Mainz. Het koor werd opgericht in 1994 door de toenmalige domkapelmeester Prof. Matthias Breidschaft. Matthias Bartsch nam de leiding van de koor in januari 2013 van hem over.

Momenteel bestaat het koor uit ongeveer 140 zangeressen tussen de 8 en 20 jaar. Naast omroep-, TV- , CD- en theaterproducties concerteerde het koor in de afgelopen jaren onder andere in Parijs (Notre Dame), Barcelona, Valencia, Rome, Liverpool, York, de Oekraïne en de USA (Chicago en New York).

In April 2010 nam het koor als het enige Duitse koor met succes deel aan het vijftigste Internationale koorfestival in het Italiaanse Loreto.

De toegang tot het concert is vrij. Er is een deurcollecte na afloop.

info

www.maincher-domchor.de
www.kathedraalrotterdam.nl

locatieHH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl