Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 21 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-21
begintijd15:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelLezing over hedendaags jodendom
beschrijving

Waarom leven en doen joden, zoals ze doen? Dat is het thema van een lezing die Jochanan Chaim Belinfante op maandag 21 oktober 2013 houdt in Roermond. Hij doet dat op uitnodiging van de bisdommelijke Resonansgroep Katholieke Kerk - Jodendom.

Na drie bisschoppelijke brieven over het Jodendom, hebben de Nederlandse bisschoppen in ieder bisdom een werkgroep, een klankbordgroep, opgericht voor de dialoog tussen katholieken en joden. In ons bisdom bestaat die groep al vele jaren. Ieder jaar worden enkele activiteiten gehouden ter bevordering van de kennis en het gesprek met het jodendom, zoals deze lezing. De voordracht wordt aangevuld met synagogale zangkunst op CD uit de prachtige liturgieën van de Sjabbat en de Hoge Feestdagen. 

De lezing vindt plaats in de bisdomgebouwen aan de Roermondse Swalmerstraat van 15.00 uur tot 17.00 uur. Graag aanmelden tijdens kantooruren:

info

(0475) 386892
m.rademaker@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl