Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 2 november 2013    Evangelie van 2013-11-02
(Allerzielen)
begintijd16:00 uur
 titelRequiem van DuruflĂ© in de Willibrord
beschrijving

Voor veel liefhebbers van koormuziek is het Requiem van Maurice Duruflé één van de mooiste requiem-missen binnen het genre. Op 2 november, tijdens Allerzielen, zal het Goylants Kamerkoor dit prachtige requiem uitvoeren in de Willibrord te Utrecht. Daarnaast worden de vier motetten en het Notre Père van Duruflé uitgevoerd.

Het Goylants Kamerkoor, begonnen als cantorij in 1968, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een project-kamerkoor van hoog niveau. Dirigent is Bas Halsema, soliste is mezzosopraan Yvonne Kok en de begeleiding is in handen van Willibrorduskerk-organist Bas Groenewoud. De akoestiek van de Willibrord leent zich uitstekend voor deze uitvoering. Als rijkst gedecoreerde kerk in Nederland zorgt de Willibrord bovendien voor een passende uiterlijke omlijsting.

Poëzie
Het gepubliceerde oeuvre van Duruflé is niet groot; hij was niet snel tevreden en bleef lang aan zijn composities schaven. De gregoriaanse gezangen, die hij veel had gezongen in de jaren op de koorschool in Rouen, waren een belangrijke inspiratiebron voor zijn muziek. Voor zijn requiem nam Duruflé de gregoriaanse dodenmis als uitgangspunt. Aan het requiem van Fauré ontleende hij het optimisme tegenover de dood dat uit diens werk blijkt. Duruflés muziek herinnert ook aan het impressionisme. Zijn composities worden gekenmerkt door helderheid en duidelijke vormgeving en getuigen van grote bewogenheid en veel poëzie. Hij zocht naar het bovenaardse en droeg dit uit in zijn muziek.

Het concert begint om 16.00 uur, de entree bedraagt € 12,50 of € 10 in de voorverkoop bij Broekmans en Van Poppel (Minrebroederstraat) of tot 26 oktober via de website van het koor www.goylantskamerkoor.nl .

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

www.goylantskamerkoor.nl

locatieSt. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl