Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 23 november 2013    Evangelie van 2013-11-23
begintijd12:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelExcursie naar Adema Orgelbouw
beschrijving

Op zaterdag 23 november 2013 organiseert de NSGV Haarlem-Amsterdam een excursie naar de Orgelbouwer Adema uit 1855 in Hillegom, de oudste orgelmaker van Nederland! Aansluitend is er een bezoek aan het Adema-orgel uit 1914 van de St. Agathakerk in Lisse.

Tijdens het bezoek aan de orgelmakerij worden we rondgeleid door Ronald van Baekel, directeur van Adema Orgelbouw. Hij zal de deelnemers vertellen over de geschiedenis van Adema Orgelbouw en uitleg geven over wat het werk van een orgelmaker allemaal behelst.

Aansluitend gaan we het Adema-orgel van de St. Agathakerk in Lisse bezoeken. In deze neogotische ‘kathedraal van de Bollenstreek’ staat het onlangs gerestaureerde Adema-orgel uit 1911. Dit imposante orgel klinkt werkelijk fantastisch in de akoestiek van de kerk en leent zich uitstekend voor het vertolken van orgelmuziek uit de Romantiek. Het instrument kan uiteraard door de deelnemers bespeeld worden.

Deelname aan de excursie is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. (Zie onder info).

De excursie begint om 12.00 uur in het gebouw van Adema’s Kerkorgelbouw B.V. in Hillegom en eindigt om ongeveer 17.00 uur in de St. Agathakerk te Lisse.

info

Opgave voor deelname is noodzakelijk en kan bij Mark Heerink, tel. (06) 234 008 43, m.heerink@planet.nl . Bij hem kunt u ook inlichtingen verkrijgen.

Zie ook www.nsgvhaarlem.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieLeidsestraat 112, 2182 DR
plaatsHillegom
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl