Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 9 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-09
begintijd20:00 uur
 titelLang leve de oecumene van de daad
beschrijving

Woensdag 9 oktober viert de interkerkelijke “Stuurgroep Kerk en Samenleving” haar 40 jarig jubileum. Dit jubileum wordt op een bijzondere wijze gevierd. Jacobine Geel houdt die avond een lezing over “Lang leve de oecumene van de daad”.

Oecumene is een zaak van lange adem en de formele toenadering tussen de partnerkerken heeft – op zijn best iets weg van de Echtenachprocessie: 2 stappen vooruit en 1 stap achteruit. Maar wij moeten een grote buiging maken voor de oecumenische samenwerking in de praktijk. Als het gaat om “doen”leeft de oecumene. Of het nu gaat over inzet tegen armoede, racisme of zorg aan vreemdelingen.

Jacobine Geel
Jacobine Geel (1963) studeerde theologie aan de VU te Amsterdam. Was korte tijd pastor aan de Dominicuskerk te Amsterdam. Daarna is zij gaan werken voor de media, de IKON en sinds 2002 de NCRV, onder andere presenteerde zij de Nationale Bijbeltest en zij is vooral bekend om haar eigen programma Schepper en Co. Sinds 1 september combineert zij naast het presenteren het voorzitterschap van GGZ-Nederland, de branchevereniging voor de geestelijke gezondheidszorg.

“40 jaar Interkerkelijke Stuurgroep Kerk & Samenleving Best
een terugblijk 1973-2013”

Dit boek is samengesteld door Ruud de Croon, oud lid van de Stuurgroep. Het eerste exemplaar zal door Jacobine Geel worden uitgereikt aan de burgemeester drs Anton van Aert.

Al 40 jaar lang bestaat deze stuurgroep. In het begin heette het ‘Stuurgroep Geloofsverdieping’ een samenwerkingsverband tussen de Rooms Katholieke en Protestantse Kerk. Cursussen werden gegeven, lezingen, bezinningsdagen, kooruitvoeringen en kerstsamenzangdiensten werden georganiseerd. Het boek besteedt aandacht aan de initiatiefnemer van deze stuurgroep pastor Jan Brouwer. Jarenlang was hij de grote animator en inspirator van de groep. In het boek worden drie periodes beschreven, ook hebben oud stuurgroepleden en bezoekers een bijdrage geleverd.

Daarnaast geeft het een goed overzicht van de historie van de stuurgroep, over de activiteiten en de vele inleiders (ruim 300). Onder andere namen als: Marga Klompe, majoor Bosshardt, Huub Ooosterhuis, Antoine Bodar, Katleen Ferrier, ds Carel ter Linden,de bisschoppen Bluyssen en Hurkmans, Hella van der Wijst, Kees Grimbergen, ds Arjan Paisier, Leo Fijen, enz.

Woensdag 9 oktober in de Prinsenhof in Best
U wordt van harte uitgenodigd de lezing van Jacobine Geel en de uitreiking van het boek bij te wonen. Dit vindt plaats op woensdag 9 oktober in de Prinsenhof in Best. Aanvang 20.00 uur. In verband met het jubileum is de toegang gratis, maar wel graag een vrijwillige bijdrage om de kosten van deze avond te dekken.

Het boek kunt u deze avond aanschaffen en ook online bestellen en wel via e-mail: jcvelde@onsbrabantnet.nl . De kosten zijn € 6,50.

info

www.antoniusparochie.nl

locatiePrinsenhof, Hoofdstraat 43
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl