Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie processie
processie
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-06
begintijd15:15 uur
 titelMariaprocessie door Leeuwarden
beschrijving

Zondag 6 oktober 2013 vindt in Leeuwarden voor de tweede maal sinds de Reformatie de processie plaats van Onze Lieve Vrouw van Leeuwarden. De eerste maal was in oktober 2010.

Genadebeeld
Onze Lieve Vrouw van Leeuwarden is een eeuwenoud genadebeeld van Maria. De historische sporen van dit beeld en de devotie tot haar gaan terug tot het begin 16de eeuw. Het Maria-beeld had aanvankelijk een centrale plaats in de Sint-Vitus van Oldehove, ooit de kathedraal van het bisdom Leeuwarden, waarvan enkel de toren is overgebleven.

Koren en fanfares
De bonte bidtocht, waaraan kerkkoren en fanfares deelnemen, gaat langs de plaatsen waar eens de oude kerkelijke staties stonden en in tegenstelling tot 2010 ook via de toren van Oldehove.

Bisschop
De processie begint om 15.15 uur bij de Bonifatiuskerk en eindigt in de Dominicuskerk met een Marialof waarin bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden voorgaat.

info

www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieBonifatiuskerk, Bonifatiusplein 20
plaatsLeeuwarden (Friesland)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl