Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 19 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-19
begintijd10:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelSint-Nicolaasacademie
beschrijving

De Sint Nicolaas Academie in Amsterdam houdt regelmatig lezingen.

Zaterdag 21 september
Mensenrechten vanuit katholiek perspectief
door prof. dr. Gerard J.M. van Wissen, rechtsgeleerde, theoloog, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Tiltenberg.

Zaterdag 19 oktober
Godsdienstvrijheid

als uitvloeisel van de sociale leer van de Kerk. Betekenis van de verklaring “Dignitatis Humanae” van het Tweede Vaticaans Concilie door mgr. Jan Hendriks, hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam en gespecialiseerd in canoniek recht.

Zaterdag 16 november
Zorgtaak van de Kerk

in verhouding tot de Staat door dr. Erik Sengers, socioloog en auteur van het boek “Caritas”, over naastenliefde in de diaconie van de Kerk.

Zaterdag 21 december
Rechtvaardige oorlog?

De katholieke sociale leer over oorlog en vrede door Fred van Iersel, bijzonder hoogleraar vraagstukken geestelijke verzorging bij de krijgsmacht.

info

www.sint-nicolaas-academie.nl
www.agneskerk.org
(020) 662 94 70

locatieSint-Agneskerk, Amstelveenseweg 163
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl