Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-12
begintijd08:00 uur
eindtijd12:00 uur
 titelToewijding wereld aan Maria
beschrijving

Toewijding van de wereld aan het Onbevlekt Hart van Maria in het kader van het Jaar van het Geloof

Dit is het programma van de Mariadagen van 12 en 13 oktober die in het kader van het Jaar van het Geloof in Rome georganiseerd worden, door het vicariaat van Rome, onder de bescherming van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie.

Paus Franciscus zal de wereld toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria, aan de voeten van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, op de verjaardag van Haar verschijning in 1917. De wereld werd reeds toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria door Pius XII en Johannes Paulus II; het Midden Oosten en Libanon dit jaar; en de priesters van heel de wereld door Benedictus XVI in 2010.

Het heiligdom van Fatima preciseert dat in antwoord op de wens van Paus Franciscus, het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Fatima, dat in de kleine kapel van de verschijningen vereerd wordt, op 12 en 13 oktober ter gelegenheid van de Mariadag in Rome zal zijn.

Honderden bewegingen en instituten met devotie voor Maria zullen voor deze gelegenheid in het Italiaanse hoofdstad samenkomen. In een brief aan Mgr. Antonio Marto, bisschop van Leiria-Fatima, heeft Mgr. Rino Fisichella, voorzitter van de dicasterie voor de nieuwe evangelisatie, aangekondigd dat “alle Kerkelijke instanties met Mariale spiritualiteit” uitgenodigd werden aan deze dag deel te nemen.

Het programma voorziet op 12 oktober een bedevaart naar het graf van de heilige apostel Petrus evenals andere momenten van gebed en meditatie. De Eucharistieviering zal op 13 oktober gecelebreerd worden door Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein.

“Het is de vurige wens van de Heilige Vader dat de Mariadag als eigen teken één van de belangrijkste Mariabeelden voor de christenen in de wereld heeft; het is om die reden dat wij aan het originele en zeer geliefde beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima gedacht hebben”, schrijft Mgr. Fisichella. Zo zal het Mariabeeld van één van de bekendste heiligdommen ter wereld in de morgen van 12 oktober Portugal verlaten om er in de namiddag van de 13e terug te keren.

Tijdens de afwezigheid van dit beeld zal men in de verschijningskapel het eerste beeld van de pelgrimerende Lieve-Vrouw van Fatima plaatsen, dat op 8 december 2003 ingehuldigd werd in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans.

Programma

Zaterdag 12 oktober
08.00 uur bedevaart naar het graf van de apostel Petrus
09.00 uur Eucharistische aanbidding en sacrament van de verzoening in sommige kerken in de buurt van het Sint-Pietersplein
17.00 uur ontvangst van het originele Mariabeeld van Fatima op het Sint-Pietersplein in aanwezigheid van Paus Franciscus
Catechese over Maria
19.00 uur Plaatsing van het Mariabeeld van Fatima in het Mariaheiligdom van de Goddelijke Liefde (Divino Amore)
en aanvang van het gebed “Met Maria door de nacht” wat bevat:
  • rozenkransgebed verbonden met alle Mariaheiligdommen ter wereld (19 u) = WERELDWIJDE LIVE VERBINDING MET ROME
  • gebedswake (vanaf 22u)
 
zondag 13 oktober
08.00 uur aankomst op het Sint-Pietersplein
10.00 uur rozenkransgebed
10.30 uur Mis op het Sint-Pietersplein, opgedragen door Paus Franciscus

info

www.vatican.va

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl