Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 25 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-25
 titelMissionarissen-familiedag Salesianen
beschrijvingDe missie van Don Bosco leeft, ook in ontwikkelingslanden. Een recordaantal van negen salesiaanse missionarissen is aanwezig op hun familiedag.

De missionarissen-familiedag wordt op woensdag 25 augustus gehouden in Apeldoorn. En meer dan honderd geïnteresseerden hebben hun deelname al aangekondigd.

Programma
Naast de presentatie van activiteiten voor jeugd en jongeren in bijvoorbeeld Venezuela en de Democratische Republiek Kongo zal ook gesproken worden over de toekomst van de salesianen van Don Bosco in de missie, en over personele wisselingen bij de missieprocuur op het provincialaat in Soest. Momenteel zijn 25 Nederlandse salesianen en 1 zuster van Don Bosco actief in de missie.

Inzet voor jeugd en jongerenzorg
De Don Bosco Beweging wordt gevormd door vrijwilligers, beroepskrachten en de salesianen van Don Bosco. Dat zijn katholieke religieuzen die in de voetsporen van Don Bosco hun roeping volgen om zich onvoorwaardelijk in te zetten in de jeugd en jongerenzorg.

Hun methode van werken gaat uit van een preventief systeem op basis van respect en eigenwaarde van jongeren en is ruim 150 jaar oud. In 1841 begon Giovanni Bosco zijn werk als priester onder probleemjongeren in de omgeving van Turijn, Italië. Zijn aanpak werkte, en is nog steeds actueel. Naast zorg en vorming zijn onder meer de Multiculturele samenleving, hulp aan jonge asielzoekers en straatkinderen in ontwikkelingslanden belangrijke aandachtsvelden.

Plaats
Jeugd - en Jongerencentrum Don Bosco, Sluisoordlaan 200, 7302 EN Apeldoorn.

infowww.donbosco.nl
locatieJeugd - en Jongerencentrum Don Bosco, Sluisoordlaan 200
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl