Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 1 t/m zaterdag 2 november 2013    Evangelie van 2013-11-01
(Allerheiligen)
begintijd15:50 uur
eindtijd13:00 uur
 titelRetraite - Poort van het geloof
beschrijving

Poort van het geloof: Christus die ons door het geloof de toegang ontsluit tot Gods heerlijkheid. (Rom. 5,2)

Ter gelegenheid van het ‘Jaar van het Geloof’, dat door onze Heilige Vader is uitgeroepen en vanaf 11 oktober 2012 wereldwijd wordt gevierd, zal dr. L.J.M. Hendriks pr. (vice-rector van het grootseminarie Rolduc) een aantal verdiepingsavonden en retraites leiden in onze Abdij.

Vrijdag 1 november
15:50 uur Eucharistische Aanbidding, rozenkransgebed en Vespers.
17:15 uur 1e Conferentie van L.J.M. Hendriks pr.
‘Ik geloof – Wij geloven’ Het geloof als eerste en fundamentele houding tot God. Het is de gesteltenis van onze ziel waarmee het eeuwig Leven in ons begint, omdat het de wijsheid van Christus’ Kruis openbaart.
18:30 uur Warme maaltijd
20:00 uur Eucharistische Aanbidding
in geest van eerherstel met liederen en gebeden. Help ons de hemel te bestormen met onze gebeden voor de mensheid levend voor Gods Aanschijn.
21:00 uur Completen
 
Zaterdag 2 november
06:15 uur Metten en Lauden
07:45 uur H. Mis
08:30 uur Ontbijt
09:15 uur 2e Conferentie
10:15 uur pauze, koffie & thee en aansluitend gelegenheid tot vragen
11:15 uur Stil gebed in de kapel
Mogelijkheid om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen
11:45 uur Middaggebed
12:30 uur Afsluitende lunch
* U kunt uw verblijf in de abdij met een of enkele dagen verlengen.

Het programma is opgebouwd rond thema’s waarin de herontdekking, verdieping en groei van de gave van het geloof centraal staat. Om te leven, te groeien en ten einde toe te volharden in het geloof moeten wij het met Gods Woord voeden en de Heer bidden het te vermeerderen. Het geloof moet zich uiten in liefde, gedragen worden door de hoop en geworteld zijn in het geloof van de Kerk.

Tijdens de verdiepingsavonden en retraites zal zo veel mogelijk worden aangesloten bij het gemeenschappelijk gebed van de zusters. De maaltijden worden gebruikt in de Abdij. U kunt bij de aanmelding kenbaar maken of u één of enkele dagen in het gastenhuis wenst te overnachten.

Aanmelden en informatie
Om u aan te melden voor de retraite-avond op vrijdag 16 december 2012, of voor meer informatie over de kosten en het retraiteprogramma ter gelegenheid van het ‘Jaar van het Geloof’, kunt u contact met ons opnemen.

info

(0495) 45 30 45
reception@birgittinessen.nl
www.birgittinessen.nl

locatieBirgittinessenklooster, Maasstraat 17
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl