Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 september 2013    Evangelie van 2013-09-07
begintijd18:30 uur
 titelGebedswake SyriĆ« - Tilburg
beschrijving

Paus Franciscus heeft verleden week een emotionele oproep gedaan om te bidden voor vrede in Syrië. De oplossing voor Syrië, zo zei hij, ligt niet meer in geweld, maar in dialoog en overleg. Hij roept ook op om op zaterdag 7 september te bidden.

Hij richt deze oproep tot de hele Katholieke Kerk, tot alle Christenen van andere Belijdenissen, tot mannen en vrouwen van andere Godsdiensten, zelfs tot hen die niet geloven. Kortom, hij nodigt alle mannen en vrouwen en kinderen van goede wil uit bij dit initiatief aan te sluiten op een wijze die zij goed achten.

Zaterdag is de vooravond van het feest van de geboorte van Maria, Koningin van de Vrede. Aan Maria vragen we dat Zij ons zou bijstaan om geweld, conflict en oorlog te beantwoorden met de kracht van dialoog, verzoening en liefde. Maria is Moeder, dat Zij ons helpt de vrede te vinden; allen zijn we Haar kinderen.

Als kerk in Tilburg willen we beantwoorden aan deze oproep. Iedereen is welkom in de kerk van ’t Heike (naast stadhuis), zaterdag na de Mis (18.30u) vanaf 19.30u voor een avond van gebed en bezinning.

Pastoor Jeroen Miltenburg
Kapelaan Bart Theunissen
Kapelaan Karel Loodts

info

www.parochiedegoedeherder.nl/index.php/locatie/st-dionysius-heike

locatieHeikesekerk, Schouwburgring
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl