Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 september 2013    Evangelie van 2013-09-07
begintijd19:00 uur
eindtijd24:00 uur
 titelGebedswake SyriĆ« - Overveen
beschrijving

Paus Franciscus heeft zondag 1 september een gepassioneerd beroep gedaan op het geweten van de wereld: vrede komt alleen voort uit een waardige, oprechte en moedige wil tot ontmoeting en gesprek. Geweld zaait geweld, oorlog zaait oorlog. Geen retoriek kan die waarheid ongedaan maken.

Over het gebruik van chemische wapens sprak hij met verheffing van zijn stem: “deze daden staan onder het oordeel van God en de mensheid en degenen die zich aan het gebruik ervan schuldig maken kunnen daaraan niet ontkomen.” “Wat de wereld nodig heeft zijn gebaren die het andere antwoord concreet en zichtbaar maken.”

Daarom roept hij de katholieke kerk wereldwijd op om van zaterdag 7 september  een dag van vasten en gebed te maken. Hij nodigt alle mensen van goede wil uit zich daarbij aan te sluiten. Op de avond van 7 september, van 7 uur tot 12 uur bidt hij samen met wie hem daarin wil volgen in een wake op het St. Pietersplein.

In de kerk van Overveen is zaterdag 7 september gelegenheid om samen te waken, te bidden en te getuigen dat een ander antwoord mogelijk is. De kerk is die avond open van 19.00 tot 0.00 uur

  • 19.00 uur: Opening van de wake met uitstelling H. Sacrament, lezing uit de Bijbel, vredeslied; stilte.
  • 20.00 uur: Kruisweg meditatie: De veertien momenten van ‘stilstaan’ op de lijdensweg van Jezus die mee-lijdt in ieder mens die de last van geweld en onrecht draagt; stilte.
  • 21.00 uur: lezing uit de Bijbel, gedichten, vredeslied; stilte
  • 22.00 uur: Nachtmis voor de vrede
  • 23.00 uur: Het uur van de stilte dat afgesloten wordt om
  • 23.30 uur met rozenkrans gebed en zegen. 

De hele avond kan ieder in- en uitlopen, korter of langer meedoen. Er zijn waxinelichtjes om te branden bij Maria, Koningin van de Vrede. 

Paus Johannes Paulus II deed een indringend beroep op de wereld om geen oorlog te voeren in Irak. Er is niet geluisterd. Heeft de Irak-oorlog iets opgelost? Paus Franciscus doet een beroep op ons om de wereld te laten zien dat we kunnen en moeten leren van deze duur betaalde les.

Zaterdag 7 september als dag van vasten en gebed is een persoonlijke daad. Je laat zien dat vrede je echt aan het hart gaat. Dat je een dag mee-lijdt met die meer dan 100.000 families die slachtoffers betreuren, die 7 miljoen vluchtelingen, met een volk vermorzeld door de kilheid van haar regering en het fanatisme van haar oppositie.

Er is humane warmte nodig. Warmte van compassie, van gebed, van intens aanspreken op medemenselijkheid. Ik doe mee. Op water en brood. Wat ga jij doen?

info

rectormatthieu.blogspot.nl

locatieKerk, Korte Zijlweg 7
plaatsOverveen (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl