Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 september 2013    Evangelie van 2013-09-07
begintijd10:30 uur
 titelSyrische christenen bidden in Wittem
beschrijving

Op initiatief van enkele christenen uit Syrië die in Limburg en de Duitse grensstreek wonen, wordt a.s. zaterdagmorgen 7 september, om 10.30 uur een vredesdienst gehouden in de kloosterkerk van Wittem. Daarmee beantwoorden zij de oproep van paus Franciscus, die op zondag 1 september een dringend pleidooi heeft gehouden om het geweld te stoppen in Syrië, en die zaterdag 7 september heeft uitgeroepen tot een dag van gebed en vasten voor vrede in Syrië, in het Midden-Oosten en in de wereld.

Iedereen is welkom

De Syrische christenen van verschillende denominaties zijn als vluchtelingen naar ons land gekomen en proberen hier een nieuw bestaan op te bouwen. Zij komen met andere Arabische christenen bijeen om in een eucharistieviering te bidden voor hun door oorlog en geweld getroffen landgenoten. Voorganger is de jonge Libanese pater redemptorist Fadi Rahi, die sinds kort in Klooster Wittem woont. Ofschoon de viering grotendeels in de Arabische taal is, is iedereen welkom die zich in solidariteit wil aansluiten bij deze christenen en alle andere slechtoffers uit het Midden-Oosten.

info

(043) 450 1741
info@kloosterwittem.nl
www.kloosterwittem.nl

locatieKloosterkerk, Wittemerallee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl