Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-21
 titelI Can Fly-dag in Aviodrome
beschrijvingLuchthaven Lelystad biedt zaterdag 21 augustus de ruimte aan de jaarlijkse 'I Can Fly-dag'. Dit bijzonde evenement is bedoeld om langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen een bijzondere dag in de luchtvaart te bieden. Het is een initiatief van stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL in samenwerking met het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te Lelystad en diverse luchtvaartmaatschappijen en luchtvaart gerelateerde bedrijven.

De I Can Fly dag is in eerste instantie bedoeld voor langdurig zieke en/of gehandicapte kinderen en heeft als secundair doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organiserende stichting Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG).

Programma
De dag begint om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur.
De kinderen krijgen o.a. een rondvlucht aangeboden, een rondleiding door luchtvaartmuseum 'Aviodrome', kunnen deelnemen aan een speurtocht en krijgen de gelegenheid om, verkleed in uniform, op de foto te gaan bij fotografe Monique Velzeboer. Aan het eind van de dag krijgen ze een luchtdoop-certificaat en een leuke attentie mee.

Locatie
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
www.aviodrome.nl
(0900) - AVIODROME / (0900) 284 63 76

PZG
Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG) bestaat uit vrijwilligers die werkzaam of actief zijn in de luchtvaart en helpt hulporganisaties in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn wegen vaak onbegaanbaar en rivieren onbevaarbaar. Luchttransport is dan de manier om hulpgoederen, medicamenten, patiënten en hulpverleners te vervoeren. PZG gebruikt haar uitgebreide kennis en contacten in de wereld van de luchtvaart om vliegdiensten van hulporganisaties op te zetten en te onderhouden met personeel, technische ondersteuning en medische zorg.

De stichting is in 1987 opgericht naar Frans voorbeeld en kent zusterorganisaties in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

infoNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
(0900) - AVIODROME / (0900) 284 63 76
www.aviodrome.nl
of
Piloten Zonder Grenzen/Aviation Sans Frontières NL (PZG)
www.pzg.nl
locatieNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
plaats Lelystad (Flevoland)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl