Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 28 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-28
begintijd19:30 uur
 titelBijzondere lezing over de Kathedraal
beschrijving

Op maandagavond houdt de Vriendenkring van de St. Bavo Kathedraal een bijzondere lezing. De lezing wordt verzorgd door Dr. Laura Bolondi. Deze nog jonge en veel belovende Italiaanse architecte Laura Bolondi wijdde haar master-thesis aan ondermeer de geometrie, de symboliek en de liturgische inrichting van de kathedrale basiliek.

Daarmee behaalde zij haar master in architectuur, gewijde kunst en liturgie aan de Europese Universiteit te Rome. Met deze door het Vaticaan erkende studierichting heeft mw. Bolondi een kerkelijke accreditatie behaald als deskundige erkend op het gebied van kerkenbouw, de inrichting van kerkgebouwen en diens liturgische ruimten. Een deel van haar studie heeft zij op de TU van Delft gedaan.

In november vorig jaar was zij spreker op een 2-daagse conferentie “Sacred Space” op de Tiltenberg. Na een door de bisschoppen eerder gegeven positieve waardering van haar thesis, heeft de Vriendenkring haar uitgenodigd voor een lezing.

De master-thesis is tevens uitgangspunt geworden voor een nieuwe publicatie van de kathedraal, waarin tevens wordt ingegaan op de bevindingen van de restauratie van de afgelopen jaren. De verwachting is dat de publicatie op dezelfde avond wordt gepresenteerd en middels inschrijving te koop komt.

Naast toegang voor de leden van de Vrienden van de Vriendenkring is er vrije toegang voor andere belangstellenden die avond. Deze lezing zal gehouden worden in de bisschoppelijke sacristie om 20.00 uur. De ingang is via de pastorie aan de Leidsevaart om 19.30 uur.
 
Deelname op het e-mail adres van de Vriendenkring: vrienden@rkbavo.nl .
Dan wel telefonisch op (023)-5323077, op ma t/m vr 9.30 - 12.30 uur.

info

vrienden@rkbavo.nl
(023)-5323077 (maandag t/m vrijdag van 9.30 - 12.30 uur)

locatieBisschoppelijke sacristie, Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl