Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 22 september 2013    Evangelie van 2013-09-22
begintijd16:00 uur
 titelAfscheid vicaris-generaal De Groot
beschrijving

Na ruim 49 jaar zijn beste krachten gegeven te hebben aan de Haarlemse Kerk heeft Mgr. drs. M.J. de Groot vandaag zijn laatste werkdag beleefd op het bisdom kantoor. Per 1 september a.s. zal hij gaan genieten van een welverdiend emeritaat.

In de afgelopen 49 jaar heeft Mgr. De Groot binnen de curie van het bisdom verschillende ambten en functies bekleed. Begonnen als secretaris en later kanselier, werd hij officiaal en bisschoppelijk vicaris. De laatste 15 jaar vervulde hij het ambt van vicaris-generaal.

De parochies in het bisdom hebben altijd op een plezierige manier met Mgr. De Groot te maken gehad, vooral op het gebied van kerkopbouw en diaconie. De pastores hebben altijd met lof gesproken over de manier waarop  Mgr. de Groot zijn rol als officiaal op pastorale wijze vervulde.

De Kerk van Haarlem is Mgr. dr De Groot veel dank verschuldigd en dat zal bijzonder onderstreept worden tijdens het afscheid dat zal plaatsvinden op zondag 22 september a.s.

Die middag zal er om 16.00 uur een feestelijke Evensong worden verzorgd door de Bavocantorij van de Koorschool St. Bavo Muziekinstituut. Deze Evensong zal plaatsvinden in de Basiliek van de H. Nicolaas, gelegen aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam.

Aansluitend zal in de Olofskapel van het naastgelegen Barbizon Hotel de afscheidsreceptie plaatsvinden.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieBasiliek van Sint Nicolaas, Prins Hendrikkade 74-76
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl