Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 10 september 2013    Evangelie van 2013-09-10
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelLezing over God de Vader
beschrijving

Onder het motto “alle goede dingen bestaan uit drieën”, biedt het Petrus en Paulusproject voor het najaar drie lezingen aan over de kern van ons geloof: God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest.

God laat zich – kun je zeggen – lezen als een trilogie: God is in de geschiedenis van het volk Israël met Zijn volk op weg gegaan, ook Jezus is altijd met ons op weg en heeft ons de heilige Geest beloofd, die ons alles leert wat wij niet weten, die ons innerlijk leidt, ons goede gedachten en goede inspiratie geeft.

Het geloof in één God en drie personen is een kernelement van ons geloof. We zeggen daarmee dat God overal te vinden is: boven ons, in ons, naast ons. De ervaring dat God overal te vinden is, vatten we samen in het kruisteken met de bijbehorende woorden “… in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest…”. We belijden dat alles zeker wanneer we ons geloof bidden of zingen: “Ik geloof in God de almachtige Vader…, en in Jezus Christus, zijn enige Zoon…, ik geloof in de heilige Geest.”

We willen U uitnodigen voor de eerste lezing God de Vader, die wordt verzorgd door Denis Hendrickx o.praem., de nieuwe (‘vader’) abt van de Norbertijnen in Berne. Hij drukt zijn geloof uit in de wapenspreuk “Te doen gerechtigheid”, naar een woord van Paulus in de Romeinenbrief. Hoe probeert de jonge abt de band tussen het geloof in God en samenleving van vandaag te versterken?

Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9, Tilburg.
Dinsdag 10 september, 20.00-22.00 uur
Entree € 5.
Aanmelden bij het parochiecentrum.

info

PetrusenPauluskerk@parochiedegoedeherder.nl

locatiePetrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl