Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 9 november 2013    Evangelie van 2013-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd09:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelJaarlijkse Startdag Vastenaktie
beschrijving

Op 9 november 2013 vindt in Utrecht de jaarlijkse Startdag plaats van Vastenaktie.

De Startdag is een ontmoetingsdag voor alle vrijwilligers, leerkrachten, pastores en belangstellenden die zich betrokken voelen bij Vastenaktie.

Een thuis bouwen in Sierra Leone
Het thema van de Startdag wordt: ‘Een thuis bouwen’, gericht op het campagneproject van 2014 te Sierra Leone. Vastenaktie ondersteunt daar het Diomplorproject in Koidu van de zusters van Cluny.

Na een jarenlange burgeroorlog krabbelen de mensen in het Afrikaanse Sierra Leone weer op. Ze proberen hun trauma’s te verwerken en de samenleving weer op te bouwen. De zusters ondersteunen de gezinnen bij de wederopbouw van het land. Ze vangen kinderen op en zorgen ervoor dat ze naar school kunnen. De gezinnen waaruit de kinderen komen, worden ondersteund met zogenoemde ‘business and savings’-programma’s, waarmee groepen vrouwen een soort kleine coöperaties vormen.

Programma
De dag start om 09.30 en eindigt rond 16.30.

Het programma van de Startdag is gericht op onderlinge ontmoeting, inspiratie en informatie. Dit alles komt tot uiting in de verschillende workshops en lezingen van die dag. Zo komen gasten van het campagneproject uit Sierra Leone over het Diomplorproject vertellen en komt een moderne troubadour ons inspireren met zijn – gesproken – verhalen.

Workshops voor scholen
Nieuw dit jaar is het workshopaanbod voor scholen. Vastenaktie nodigt dan ook alle betrokken leerkrachten van harte uit om deel te nemen aan de Startdag.

info

(070) 77 96 008
www.vastenaktie.nl

locatie
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl