Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 22 september 2013    Evangelie van 2013-09-22
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelGezinsdag: Het gelukkige kind anno 2013
beschrijving

HET “GELUKKIGE” KIND ANNO 2013

Het belang van goede karaktervorming thuis en op school

We leven in een tijd waarin ouders zich vaak zorgen maken over hoe hun kinderen zich ontwikkelen en zich afvragen wat zij nog meer moeten doen of juist niet  moeten doen om hun kinderen “gelukkig” te zien worden. Nederlandse kinderen staan al een aantal jaren bovenaan de ranglijst van “gelukkigste kinderen in Europa”. Maar wat is eigenlijk een gelukkig kind?

Er zijn inmiddels boeken over vol geschreven, maar antwoorden liggen niet altijd voor de hand in deze tijd, waarin - door de invloed van internet en beeldcultuur een overdosis aan prikkels over kinderen wordt uitgestort; - de overdracht van duidelijke normen en waarden onder druk staat; - naast het traditionele gezin ook andere gezinsvormen bestaan; -men spanning ervaart van het leven in een prestatiemaatschappij, waarin werk en economie allesbepalend lijken te zijn.

Hierdoor vragen ouders om concrete handvaten en hulpmiddelen hoe hun kinderen te begeleiden en op te voeden.

Pedagoge Carien Pot geeft in deze lezing uitleg over het ontwikkelen van een aantal belangrijke karaktereigenschappen bij kinderen, die hen helpen in het proces van volwassenwording anno 2013. Zij laat ouders ontdekken hoe het gebruik van geduld en humor hand in hand kan gaan met het ontwikkelen van kwaliteiten bij hun kinderen, zoals vriendelijkheid en doorzettingsvermogen. Zij plaatst dit ook in het perspectief van onze hedendaagse kennis en opvattingen over filosofie en pedagogie. Tevens geeft ze praktische tips hoe kinderen gestimuleerd kunnen worden om het beste uit zichzelf te halen en betekenisvolle relaties op te bouwen.

Carien Pot-Mees is pedagoge van beroep. Na het afronden van de studie klinische- en orthopedagogiek in Leiden was zij werkzaam in Engeland op de kinderafdeling van een aantal Londense ziekenhuizen, waar zij verantwoordelijk was voor de begeleiding van ernstig zieke kinderen, hun families en afdelingsstaf. In 1989 promoveerde zij op het onderwerp “psychosocial effects of bone marrow transplantation in children”. Ze was actief in school- en gezinswerk (o.a. bij “full-time mothers”) en verbleef met haar man en vier opgroeiende kinderen tot 2001 in Londen.

Sinds haar terugkeer naar Nederland is zij betrokken bij onderwijs initiatieven, waaronder stichting Aristoteles (2005) en zit zij in het bestuur van IMC Weekendschool. Daarnaast is zij werkzaam als orthopedagoge en speltherapeute in een eerstelijns-praktijk voor ouders en kinderen met leer- en opvoedingsvragen in de Randstad.

Programma 

11.00 uur  ontvangst
11.30 uur  gelegenheid om de H. Mis bij te wonen
12.30 uur  geheel verzorgde lunch
13.30 uur  Carien Pot-Mees: Het gelukkige kind anno 2013
14.30 uur  pauze
15.00 uur  interactieve sessie o.l.v. Carien Pot-Mees
16.00 uur  afsluiting met BBQ

Aanmelding: U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, pouw@ppouw.nl of bij gezin@soka.nl  

Voor de organisatie van het kinderprogramma ontvangen we graag de naam en de leeftijd van de kinderen.   

Plaats: Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel. Tel. 013 5132630 Meer info: www.soka.nl

Kosten incl. lunch:
Volwassenen € 15 p.p.
Kinderen t/m 7 jr € 4
Kinderen vanaf 8 jr € 6
Max. bedrag per gezin € 50

Betaling: Bij voorkeur via Postbank 5157514  t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam. Betaling kan echter ook ter plaatse.

Contactpersonen: Pieter en Rita Pouw-Bahlmann, Juliana van Stolberglaan 31, 1412 BE  Naarden. Tel. 035 - 694 63 50

Voor jongeren vanaf 13 jaar is er vanaf 12.30 uur een speciaal programma. Kinderen kunnen aan diverse activiteiten deelnemen en voor de baby’s is er vanaf 11.30 uur aparte opvang.

info

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
(035) 694 63 50
pouw@ppouw.nl
gezin@soka.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl