Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 november 2013    Evangelie van 2013-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd11:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelDag voor echtparen: Verrijk je huwelijk
beschrijving

“Verrijk je huwelijk”   Versterk je relatie op basis van nieuwe inzichten

Je bent gelukkig getrouwd. Maar zouden er na verloop van een aantal jaren toch geen sleetse plekken, achterstallig onderhoud en haarscheurtjes zijn opgetreden.

Daar zijn vele redenen voor aan te geven: onrealistische verwachtingen ten aanzien van het werk buitenshuis, het werk in het gezin, de partner, dagelijkse sleur om maar eens iets te noemen. Ook verkeerde opvattingen over liefde, trouw en vertrouwen staan een goede relatie in de weg. En niet onbelangrijk is ook de communicatie tussen de partners of liever het gebrek daaraan.

Het opbouwen van een duurzame relatie is tegenwoordig niet vanzelfsprekend. We investeren in van alles en nog wat, dus waarom niet in ons huwelijk? Met elkaar meeleven, je interesseren in je echtgenoot en verschillen waarderen, dat is de sleutel tot een goede, duurzame relatie.

In de inleiding worden, op basis van een aantal algemeen geldende principes, handvaten gegeven om doel, weg en kompas te vinden bij het streven om in de relatie geluk te vinden en te geven. Vervolgens wordt ingegaan op beginselen die bijdragen aan een effectievere onderlinge communicatie. 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor echtparen die hun huwelijkrelatie nu en in de toekomst willen versterken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun directe omgeving. Vertrekpunt voor deze dag is: We geloven in een toekomst voor ons huwelijk en daar willen we aan werken. 

Inleiders: Ursula en Jan de Jong
Ursula is geboren in Zürich. Na haar propedeuse geneeskunde heeft ze een opleiding voor elektronenmicroscopenlaborant gevolgd en was in Bazel werkzaam. Zij ontmoette Jan tijdens een vakantie in Oman en inmiddels zijn zij 34 jaar getrouwd. Ze hebben 4 kinderen en 3 kleinkinderen. Zij wijdt zich volledig aan haar gezin en geeft als ervaringsdeskundige workshops Home-Management & Organisatie. Na zijn diensttijd in Duitsland heeft Jan 12 jaar bij Shell gewerkt in Nederland, Oman, Brunei en Schotland. Sinds 1987 werkt hij voor het Ministerie van Economische Zaken en sinds 2003 geeft hij als Inspecteur-generaal leiding aan de dienst, die toezicht houdt op de olie- en gaswinning in Nederland.

Programma 1 september

11.45  Ontvangst met koffie
12.15  Inleiding door Jan en Ursula de Jong
13.15  Lunchbuffet
14.15  Plenaire interactieve sessie
15.00  Tweede gedeelte van het piano/fluit concert Duo Komari (zie www.soka.nl)
16.00  Afsluiting en High Tea

11.00 Gelegenheid om de Heilige Mis bij te wonen.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, familie van der Ven of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl . In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs.

Plaats
Conferentieoord Zonnewende
Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel
Tel. 013 5132630
Route: www.soka.nl

Kosten 
€ 70,-  per paar

Betaling
Bij voorkeur via rekeningnummer 5157514  t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam o.v.v. de datum. Betaling kan echter ook ter plaatse.

Contactpersonen
Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
Tel. 035 6946350
E-mail: pouw@ppouw.nl

Michiel en Eugenie v.d. Ven-Mosheuvel
J. Vermeerstraat 7
5062 LS Oisterwijk
Tel. 013 5220705
E-mail: michiel.ven@wxs.nl

Stichting SOKA (sociaal-culturele en kunstactiviteiten) biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien.

SOKA organiseert diverse activiteiten met het accent op geestelijke verrijking en kennisoverdracht. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website: www.soka.nl

info

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
(035) 694 63 50
pouw@ppouw.nl

Michiel en Eugenie v.d. Ven-Mosheuvel
(013) 52 20 705
michiel.ven@wxs.nl

gezin@soka.nl
www.soka.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl