Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 t/m zondag 29 september 2013    Evangelie van 2013-09-28
 titelJongerenbedevaart naar Banneux
beschrijving

Zaterdag 28 en zondag 29 september is er een tweedaagse jongerenbedevaart naar Banneux waarbij bisschop Van den Hende meereist met de jongeren. De jongeren gaan daar ook in gesprek met trouwe bedevaartsgangers en hen vragen wat ze zoeken en meer nog wat ze vinden in Banneux. Op zondag 29 september om 10.30 uur zal The Living Lord Singers, het jongerenkoor van RK-kerk Nootdorp o.l.v. van Marieke Wapenaar, de Hoogmis muzikaal opluisteren.

Paula Opstal is inmiddels 33 jaar betrokken bij de organisatie van de Banneux­ bedevaarten en Gerard de Bruijn zestien jaar. Ze vinden het iedere keer weer een bijzondere ervaring. Gerard de Bruijn: “Het is aanpoten voor de organisatie. Je moet ontzettend veel regelen, maar als je ziet hoe veel leuke contacten je opdoet en hoe dankbaar de mensen zijn, dan krijg je er ook heel veel voor terug.”

Paula Opstal: “Mensen gaan er met een zware rugtas vol zorgen en leed naar toe, maar als ze terugkomen is die tas vaak een beetje leger en lichter. Ze zijn opgelucht en opgefrist; en ze hebben in Banneux kracht opgedaan om door te gaan [...].” Paula en Gerard benadrukken dat het geen ziekenbedevaart is. Natuurlijk gaan er oudere en minder­ valide mensen mee, maar ook kerngezonde. Een bedevaart naar Ban­neux is voor iedereen! Ze vinden het geweldig dat er nu ook een Jongerenbedevaart is en hopen dat er zo veel mogelijk jeugd mee gaat.

Aanmelden!
Bedevaartsgangers kunnen zich melden maar ook vrijwilligers, al dan niet met ervaring in zorg en verpleging. Iedereen is welkom. De kosten zijn te overzien: 245 euro voor de vijfdaagse bedevaart en 50 euro voor de tweedaagse jongerenbedevaart. Inclusief de koffiestops en maaltijden onderweg, het verblijf en het eten ter plaatse.

Meld je aan bij:

info

Paula Opstal (Pijnacker)
(015) 369 3148

Gerard de Bruijn (Den Haag)
(070) 320 58 72

www.mobielehelden.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl