Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 23 t/m zaterdag 30 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-23
 titelKinder- en jongerenbedevaart
beschrijvingSteeds meer jongeren vinden het 'cool' om op bedevaart te gaan. Ook de Zuid-Franse bedevaartplaats Lourdes komt meer en meer in trek bij jongeren. VNB Nationale Bedevaarten biedt daarom kinderen en jongeren de gelegenheid om samen met leeftijdgenoten een week Lourdes te beleven.

Lourdes is bij uitstek de plek waar zieken en gezonden, mensen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en dat geldt uiteraard ook voor kinderen en jongeren.

Dit jaar, van 23 t/m 30 oktober, organiseert VNB Nationale Bedevaarten een speciale reis voor kinderen en jongeren van 0-35 jaar.

Groepsgewijs trekt men de hele week met elkaar op en volgt men het programma waarin ook veel ruimte is voor eigen invulling. De groep wordt begeleid door groepsbegeleiders en pastores. Voor de deelnemers die zorg nodig hebben worden deskundige en bevoegde vrijwilligers ingezet. De extra zorg die verleend kan worden hoeft daarom geen belemmering te zijn voor deelname.

Of men nou oud is of jong, het gevoel dat Lourdes teweeg brengt valt niet onder woorden te brengen. Lourdes moet je zelf beleven en wordt vaak een vriendschap voor het leven!

Pastores hebben een belangrijke rol tijdens de reis. Kinderen en jongeren zijn veelal niet meer bekend met de traditionele gebruiken van de katholieke kerk. De pastores dragen zorg voor de vieringen, samen-komsten en persoonlijke begeleiding op verzoek.

De reis gaat per trein vanuit s-Hertogenbosch en Roosendaal. In Lourdes verblijft men in een hotel met goede voorzieningen.

infoVNB Nationale Bedevaarten
(073) 681 81 11
info@vnb-nationalebedevaarten.nl
www.lourdes.nl
organisatieVNB
locatieBedevaartplaats
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl