Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 26 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-26
begintijd10:30 uur
eindtijd12:30 uur
 titelContemplatieve oefeningen - Fr. Jalics
beschrijving

‘Als je hart aan het dwalen is of te lijden heeft, breng het dan behoedzaam op zijn plek terug en plaats het rustig in de tegenwoordigheid van de Heer’ (Franciscus van Sales)

Contemplatie is een christelijke vorm van meditatie, die staat in de traditie van de vroege woestijnvaders en de westerse mystiek. Het contemplatieve gebed wil de deelnemers door verschillende oefeningen naar een aandachtig en belangeloos verwijlen in de tegenwoordigheid van God leiden. Het oefenen met de adem en een gebedswoord spelen daarbij een belangrijke rol.

Tijdens de cursus wordt de uiterlijke zithouding uitgelegd en wordt men stap voor stap binnen geleid in het gebed van het hart. Door lichaamsoefeningen en gesprekken in de groep zal het oefenen in deze vorm van meditatie worden ondersteunt. Opdat een ieder meer bij zichzelf en bij de waarneming kan blijven, vindt de cursus in zwijgen plaats.

Data

  • Zaterdag 5 oktober 2013
  • Zaterdag 12 oktober 2013
  • Zaterdag 19 oktober 2013
  • Zaterdag 26 oktober 2013

Graag warme en gemakkelijke kleding meebrengen. Verwacht wordt om dagelijks thuis 30 minuten tijd voor het gebed in te ruimen.

Plaats: Benedictushof, Abdij van Egmond.

Aanmelding via de website van de abdij.

info

Janneke Krijger, psychotherapeute en lekenbenedictijn
(06) 490 800 90

www.abdijvanegmond.nl

locatieBenedictushof, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl