Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervanaf donderdag 16 september 2004    Evangelie van 2004-09-16
 titelContemplatief lezen van mystieke teksten
beschrijvingOp 16 september start in Herent een nieuwe reeks donderdagavonden gewijd aan het contemplatief lezen van mystieke teksten uit de christelijke traditie.

Vanaf het begin van de Kerk tot op de dag van vandaag wijden mannen en vrouwen zich als wachters bij de Bron toe aan een persoonlijke en intense beleving van Gods vriendschap waardoor zij meer en meer op Christus gaan gelijken. "Ook wij kunnen ons aan die Bron laven en in Christus omgevormd worden door ons te laten raken door het levensverhaal van deze christelijke mystici en door een aandachtige, gelovige en dialogerende lezing van hun geschriften", aldus de organisatoren.

Met deze keuze voor een contemplatieve lezing is meteen gezegd dat het niet gaat om een intellectuele studie en ook niet om het streven naar buitengewone ervaringen. Mystici beleven God juist als aanwezig in het gewone van het dagelijkse leven en in de worsteling met diepmenselijke levensvragen.

Dit jaar worden teksten gelezen van de Woestijnmonniken uit Egypte, Evagrius van Pontus, Johannes Cassianus, Jan Van Ruusbroec en Henri Nouwen. De avonden worden ingeleid door Dirk Hanssens (Abdij Keizersberg), Lieve Uyttenhove (theologe), en Maria Ter Steeg (beleidsmedewerkster aartsbisdom Utrecht).

(bron: www.rknieuws.net / tb)

infoGodsvriendenhuis
016/22.23.72
godsvrienden@busmail.net
locatie
plaatsHerent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl