Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 15 t/m zondag 18 augustus 2013    Evangelie van 2013-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
 titelMariafeesten Tienray
beschrijving

Van donderdag 15 t/m zondag 18 augustus vinden weer de Mariafeesten plaats in Tienray - Klein Lourdes.

Bent u ooit in Lourdes geweest, dan zult u zeker onder de indruk zijn geweest van de vieringen en processies. Als ook van de onderlinge saamhorigheid en aandacht voor elkaar. Gelukkig kunt u dat opnieuw weer beleven tijdens de Mariafeesten. U hoeft er niet helemaal voor naar Lourdes, het kan hier in Klein-Lourdes te Tienray.

Tijdens de Mariafeesten zullen er verschillende plechtige vieringen zijn en verder natuurlijk de sacramentsprocessie met de ziekenzegening en de lichtprocessie. De kaarsjes hiervoor zijn in de kerk te verkrijgen. En ieder jaar mogen we ook weer horen van mensen hoe ze geraakt zijn door deze Mariafeesten. U kunt het zelf ook ervaren, daarvoor willen wij u graag uitnodigen. Deze Mariafeesten mogen ons dan ook helpen die verbondenheid met Lourdes indachtig te blijven.

Natuurlijk is 15 augustus het Hoogfeest van Maria Ten Hemel Opneming. We hopen zelf ook ooit eens opgenomen te worden in die hemel. Maar zover zijn we nu nog niet. Want ons leven is niet zoals bij Maria volledig op God gericht. Maria durfde in alles God te vertrouwen. Eigenlijk worden wij ook uitgenodigd om ons vertrouwen te stellen in God. De H. Bernadette is daarbij natuurlijk ook een voorbeeld. En Maria wil ook ons daarbij helpen. Daarom willen wij u allen uitnodigen om deze Mariafeesten mee te vieren.

Programma

Donderdag 15 augustus
19.30 uur: Rozenkrans
20.00 uur: Hoogfeest Maria Tenhemelopneming met lichtprocessie Predicatie door Pastoor M. Los, Pastoraal teamleider bij de Nationale Bedevaarten naar Lourdes Opgeluisterd door: Gemengd Koor Tienray

Zaterdag 17 augustus
19.00 uur: Bedevaart Parochies Blitterswijck, Castenray en Wanssum Predicatie door Pastoor van Horne

Zondag 18 augustus
10.30 uur: Bedevaart Parochie Meerlo Predicatie door pastoor Verheggen
15.00 uur: Marialof met Sacramentsprocessie en Ziekenzegen door Mgr. F. Wiertz (bisschop van Roermond). Opgeluisterd door: Gemengd Koor Tienray Na afloop van dit Marialof zal door Mgr. F. Wiertz en de burgemeester van Rooij van Horst aan de Maas het vernieuwde kruiswegpark officieel weer geopend worden.

Iconenexpositie
In het kader van het jaar van het geloof, mogen we dit jaar een bijzonder expositie van iconen ontvangen. Rondom de verschillende geloofspunten zijn door G. Hüsstege uit Eindhoven diverse grote iconen gemaakt. Deze zijn dit jaar in reizende expositie aan het rondgaan en doen tijdens de Mariafeesten Tienray aan. Zoals het nu staat de enige keer dat ze Limburg te bezichtigen zijn. De expositie is rondom de vieringen vrij te bezoeken.

Op vrijdag 16 augustus zal dhr. G. Hüsstege om 20.00 uur een inleiding geven over de betekenis van iconen. Deze inleiding vindt plaats in het gebouw achter de kerk van Tienray en is vrij te bezoeken. Meer informatie over zijn werk en de expositie vindt u op www.iconen.nl

Relikwie van de H. Bernadette
Tijdens de Mariafeesten is het ook mogelijk om na de vieringen de relikwie van de H. Bernadette te vereren.

Naast de momenten van de verschillende vieringen is de kerk van Tienray iedere dag geopend voor een persoonlijk gebed. U kunt en mag daar werkelijk tot rust komen. Iets wat vele mensen in deze tijd naar op zoek zijn. Er is de mogelijkheid voor het neerschrijven van een intentie in het intentieboek of het opsteken van een kaars. Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.

Laten wij in ons leven niet alleen gaan, maar samen aan de hand van Maria naar God toe. Allen van harte welkom in deze vieringen.

info

Pastoor R. verheggen
Hoofdstraat 19
5864 BC  Meerlo
ruud.verheggen@home.nl
www.kleinlourdes.nl

locatieKlein-Lourdes, Kloosterstraat 1
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl