Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 6 november 2004    Evangelie van 2004-11-06
 titelAugustinusdag 2004
beschrijvingIn 1986 werd een eerste vormingsdag voor kloosterlingen levend volgens de regel van Augustinus georganiseerd. De organisatoren van deze bijeenkomst zijn inmiddels aan hun 14e editie toe.

De interesse voor Augustinus, belangrijk kerkvader en groot beïnvloeder van onze huidige maatschappij, bestaat ook bij leken. Dit blijkt uit de groeiende groep niet-religieuzen die jaarlijks deelnemen aan deze studie- en ontmoetingsdag. Het ontsluiten van de geschriften en de denkwereld van Augustinus (354-430) behoort immers tot één van de kerntaken van de Augustijnen. Zoals hij kloosterlingen aanspreekt, kan hij ook iedere gelovige dagelijks inspireren.

Augustinus inspireerde de initiatiefnemers dit jaar alvast tot het aantrekken van twee sprekers die de deelnemers zullen inwijden in het boeiende thema ‘Val en opstanding van de vrouw’ bij Augustinus. De dag start om 10.00 met Marleen Verschoren en haar visie op ‘Eva en Maria bij Augustinus’. In de namiddag bekijkt Lode Aerts ‘De Kerk als moeder bij Augustinus’.

Dit jaar is het bovendien 1650 jaar geleden dat Augustinus geboren werd en dat feit wordt aangegrepen om deze Augustinusdag een feestelijk tintje te geven. Het evenement vindt dan ook uitzonderlijk plaats in de Sint-Stefanuskerk en het ernaast gelegen historisch waardevolle en deels gerenoveerde Augustijnenklooster in Gent. De dag wordt bovendien opgeluisterd door het Gentse koor ‘De Welgezinden’.

Geïnteresseerden:

- kunnen zich inschrijven via bibliotheek.heverlee@augustijnen.be of op het telefoonnummer 016/40 44 40
- betalen 25 euro voor de hele dag (inclusief lunch en studiemap) op rekeningnummer 422-0084532-10
- kunnen bijkomende inlichtingen ontvangen via het nummer 016/40 44 40 (vragen naar Anneke Goovaerts)

infoAnneke Goovaerts 016/404440
www.osabel.be
locatieAugustijnenklooster
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl