Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 1 september 2013    Evangelie van 2013-09-01
 titelZondag van gebed voor studenten
beschrijving

Speciaal voor studenten wordt zondag 1 september in veel Nederlandse kerken gebeden. Dat is althans de wens van de christelijke studentenorganisaties IFES en Navigators en de studentenafdelingen van Agapè en VPE. In samenwerking met hen roept de Evangelische Alliantie de kerken op mee te doen. In september begint het nieuwe studieseizoen.

Zowel aan kerken waaruit jongeren vertrekken om te gaan studeren als aan stadskerken die studerende jongeren ontvangen worden gevraagd bij de start van het academische jaar 2013 / 2014 voorbede te doen voor studenten.

‘Christen-zijn in de dynamische studentenwereld is niet altijd makkelijk maar biedt ook unieke kansen om niet-christen jongeren met het christelijke geloof in aanraking te brengen’, zegt de EA. Zij heeft ook preekschetsen en concrete gebedspunten gelanceerd. Er wordt – maar daarmee hoeven gelovigen overigens niet tot die zondag te wachten – onder meer gevraagd te bidden dat christenen God tijdens hun studiejaren niet kwijt zullen raken, maar dat hun geloof zal wortelen. En voor de kansen die zij hebben niet-christenen te bereiken met het Evangelie.

Ook kan, meent de EA, worden gedankt voor het feit dat er éénheid wordt ervaren tussen studerende christenen uit allerlei kerken en gemeenten in het land. En ook de inzet van veel mensen in christelijke studentenverenigingen is een dankgebed waard, vindt de EA.

Ook in 2012 riep de EA ook op tot voorbede. In diverse gemeenten is daaraan gehoor gegeven en ook kwamen soms studenten zelf aan het woord. Gemeenten en kerken die mee willen doen aan de gebedsdag voor studenten kunnen dat melden aan vincenza@ea.nl

info

vincenza@ea.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl