Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 november 2013    Evangelie van 2013-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelJaarlijkse Martinusdag vormelingendag
beschrijving

Zaterdag 9 november a.s. is het zover: de jaarlijks terugkerende Martinusdag! Word jij binnenkort gevormd of ben je net gevormd, kom dan 9 november naar de Martinusdag in Groningen. De Martinusdag wordt georganiseerd voor alle tieners tussen de 11 en 15 jaar die net gevormd zijn of binnenkort gevormd worden. 

I’m lovin’ it?

Komt deze zin je bekend voor? Bijna iedereen eet wel eens fastfood, wat natuurlijk ook voor een keer best lekker is. Maar iedereen die fastfood eet, heeft waarschijnlijk ook wel ervaren dat je een uurtje na het eten van een lekkere hamburger weer honger krijgt. Dus hoe lekker die hamburger ook was, echt vol raak je er niet van. Nu is onze relatie met God heel anders. Fastfood verzadigt voor even, maar God voor altijd. Het verschil tussen fastfood en God is de aandacht die er aan wordt besteed. Fastfood is zo klaar en verzadigt ook bijna niet. Is jouw relatie met God ook kort, dan verzadigt God ook bijna niet. Maar als vormeling kies je ervoor om geen fastfood-relatie met God aan te gaan, maar juist om aandacht aan God te geven door bijvoorbeeld te bidden. Daar heb je misschien niet altijd tijd voor, of zin in, maar je krijgt er Gods’ eeuwige liefde voor terug. I’m lovin’ Him! Jij ook?

De Martinusdag
Op de Martinusdag ga je samen met leeftijdsgenoten uit het hele bisdom bezig met het thema van deze dag. Dit is erg afwisselend, zo is er ’s ochtends een eucharistieviering in de st. Jozefkathedraal en zijn er ’s middags verschillende workshops (zie de folder!)  met sport, spel, creativiteit én een meet&greet met de bisschop!

Praktisch

Tijdstip: Vanaf 10 uur in de St. Jozefkathedraal.
De viering begint om 10.30 uur.
De dag eindigt om 16.30 uur in de Immanuelkerk.
Opgeven: Je kunt je voor de Martinusdag opgeven bij Lisette de Winter op l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl of 050-4065888. Let er hierbij op dat je per deelnemer de naam doorgeeft, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en twee workshops (zie folder) naar keuze.

Belangrijk: neem je eigen lunch mee! Voor drinken wordt gezorgd.

info

(050) 40 65 888
l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningen-leeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieSint-Jozefkathedraal, Radesingel 4 en Immanuelkerk, Overwinningsplein 1
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl