Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 8 juli t/m zondag 22 september 2013    Evangelie van 2013-07-08
 titelRuim veertig jaar parlementaire geschiedenis
beschrijving

Ruim veertig jaar parlementaire geschiedenis in Nijmegen.

Eind mei besloot het kabinet de subsidie aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) in 2015 stop te zetten. Sindsdien zijn er vele steunbetuigingen en reacties gekomen. Het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) volgt de berichtgeving en ontwikkelingen op de voet, ook het KDC is verontrust over dit plotselinge besluit van minister Jet Bussemaker.

Het CPG kan rekenen op een brede steun. Het College van Bestuur, de oud-voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en talrijke journalisten en hoogleraren hebben blijk gegeven van hun kritiek op het besluit om de subsidie van een half miljoen euro per jaar stop te zetten.

Op 3 juli nam een grote meerderheid van de Tweede Kamer een motie aan waarin de minister wordt gevraagd een oplossing te zoeken die de continuïteit van het CPG garandeert.

Het KDC en het CPG werken al jaren lang samen. Het KDC wil met deze tentoonstelling het CPG en zijn werk in de schijnwerpers zetten. Doordat het KDC de archieven van belangrijke katholieke politici en verscheidene katholieke politieke partijen beheert doen de medewerkers van het CPG vaak onderzoek bij het KDC. Ook heeft het CPG er voor gezorgd dat verschillende politieke archieven bij het KDC terecht zijn gekomen.

In deze tentoonstelling laten we publicaties van het CPG zien, samen met stukken die bij de totstandkoming daarvan gebruikt zijn voor, en stukken die gerelateerd zijn aan deze publicaties. Hiervoor hebben we veel documenten uit archieven van prominenten gebruikt zoals die van de voormalige premiers Dries van Agt, Piet de Jong en Jo Cals. Om een indruk te geven van het werk dat verricht wordt door het CPG is er ook correspondentie te zien tussen de biografen van het CPG en Van Agt en De Jong. Dit is maar één voorbeeld van het veelgeprezen werk dat gedaan wordt door het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

Lokatie:
Universiteitsbibliotheek / Katholiek Documentatie Centrum
Studiezaal KDC en Traverse UB (01.21a)
Erasmuslaan 36, Nijmegen

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 9:00 t/m 17:30 uur

info

Radboud Universiteit Nijmegen
Katholiek Documentatie Centrum
Erasmuslaan 36
6525 GG Nijmegen
(024) 361 24 57
info@kdc.ru.nl
www.ru.nl/kdc

locatieUniversiteitsbibliotheek / Katholiek Documentatie Centrum, Studiezaal KDC en Traverse UB (01.21a), E
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl