Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 20 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-20
begintijd14:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelLimburgse Dag van de Kerkmuziek
beschrijving

Te midden van alle muzikale rijkdom neemt de kerkmuziek in Limburg een zeer belangrijke plaats in. Reden voor het bestuur van de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond om in samenwerking met VNK-Limburg een ‘Dag van de Kerkmuziek’ te organiseren om waardering uit te spreken voor alle trouwe inzet van de koren die met de parochies verbonden zijn, maar ook om elkaar te inspireren. Vandaar dat er gekozen is voor een feestelijke dag van ontmoeting met boeiende workshops. Op zondagmiddag 20 oktober in Roermond.

Tijdens de middag, die om 14.00 uur begint en om 18.00 uur eindigt, zijn er diverse workshops en is er een gezamenlijke slotviering met bisschop Frans Wiertz in de kathedraal. In alle workshops waarin gezongen wordt, staan de studiemappen die de SGV de laatste jaren heeft uitgegeven centraal. Ook de gezongen slotviering zal uit deze gezangen worden samengesteld. Aan de dag zijn geen kosten verbonden maar een vrije bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Voor koffie, thee en een stukje vlaai wordt gezorgd.

Workshop voor koorzangers
Bij de workshop voor koorzangers worden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, drie- of vierstemmige koren samengesteld. Deelnemers kunnen zich hiervoor individueel of gezamenlijk als koor opgeven. De zanggroepen worden geleid door deskundige dirigenten.

Workshop voor dirigenten
Bij de workshop voor dirigenten wordt ingegaan op aspecten als didactische aanpak, afwerking en interpretatie. Het kerkkoor van Mheer treedt daarbij op als projectkoor. De workshop staat onder leiding van Annie Jansen.

Workshop cantores
De cantor wint terrein in onze parochies als animator van de liturgische zang en samenzang. De workshop cantores is voor geroutineerde cantores alsook voor hen die erover denken zich als cantor dienstbaar te maken aan de liturgie. Deze workshop staat onder leiding van pastoor Ed Smeets.

Workshop Gregoriaans
Zowel voor beginners als gevorderden is er een workshop Gregoriaans. Deze staat onder leiding van Cyriel Tonnaer.

Workshop voor kerk- en koorbesturen
Bij een speciale workshop voor kerk- en koorbesturen komen zaken aan de orde als samenwerking tussen parochies en koren en tussen koren onderling. Deze workshop staat onder leiding van SGV-secretaris Jacques Hoorens.

Orgelworkshop
Voor organisten is er een aparte orgelworkshop met vrije repertoirekeuze. Deze vindt plaats op het orgel van de Caroluskapel en staat onder leiding van Jo Louppen.

Workshop voor priesters en diakens
Tenslotte is er ook een speciale workshop voor priesters en diakens. Hier wordt, naast praktisch zingen, ook aandacht geschonken aan het uitwisselen van ervaringen met betrekking tot de omgang met kerkkoren, gastkoren en andere muziekgezelschappen in de parochies. De workshop staat onder leiding van pastoor Ed Smeets.

Aanmelding
Tijdige aanmelding voor de dag is van belang om een soepele organisatie van de dag te kunnen garanderen en is daarom mogelijk tot uiterlijk 15 september. Dat kan uitsluitend via  dagvandekerkmuziekroermond@yahoo.nl . Bij aanmelding van groepen s.v.p. alle namen van de individuele deelnemers correct doorgeven, alsmede van één contactpersoon de overige adres- en contactgegevens. Gelieve bij elk van de deelnemers aan te geven aan welke workshop men wenst deel te nemen (voor de workshop voor koorzangers tevens aangeven welke samenstelling de voorkeur heeft en welke stemsoort men zingt). Na opgave wordt enige tijd voor aanvang van de dag nadere informatie toegezonden.

Programma
14.00 uur ontvangst in de Caroluskapel
14.30 uur Workshop
15.30 uur Pauze
16.00 uur Workshop (vervolg)
17.00 uur einde workshops
17.30 uur gezongen slotviering met mgr. F. Wiertz in de kathedraal
18.00 uur einde programma

info

dagvandekerkmuziekroermond@yahoo.nl
www.sgv-roermond.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieCaroluskapel, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl