Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-26
begintijd10:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelMystieke tekstlezing: Simone Weil
beschrijving

Simone Weil 1909-1943, was een Frans filosofe die opgroeide in een niet-religieus joods gezin. Ze was diep sociaal bewogen en op een radicale wijze engageerde ze zich met de onderklassen in de toenmalige maatschappij. Het was een engagement dat haar zo zou uitputten, dat het uiteindelijk haar vroegtijdige dood zou betekenen.

In de tweede helft van de jaren ’30 wordt ze meer en meer getrokken naar het christendom, vooral naar de mystiek, de sacramenten en het Nieuwe Testament. Hoewel zij zegt voordien nooit naar God te hebben gezocht, krijgt zij intense religieuze ervaringen. Zij zal echter nooit officieel toetreden tot de kerk, o.a. omdat zij solidair wilde blijven met niet-gelovigen. Simone Weil zag het als haar roeping de leegte te aanvaarden, een leegte die achterbleef nadat zij zich door de aanwezigheid van Christus gegrepen had gevoeld.

Op drie zaterdagen lezen wij een deel uit de autobiografie van Simone Weil: Wachten op God. Hierin schrijft zij een prachtige uitleg van het Onze Vader, een uitleg die naar de diepte van de relatie tussen God en mens voert. We zullen haar woorden stap voor stap volgen en met elkaar in gesprek gaan over de betekenis voor onze eigen weg met God.

Begeleiding:             Susan van Driel o.carm.

info

Data:              zaterdag 26 oktober, 9 november, 23 november

Karmel, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156, email karmelkringboxmeer@karmel.nl ,

www.karmelboxmeer.nl .

Graag vooraf aanmelden

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieSteenstraat 39, 5831 JA
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl