Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 7 juli t/m zondag 25 augustus 2013    Evangelie van 2013-07-07
begintijd13:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelZomertentoonstelling
beschrijving

Tentoonstelling over kunst en religiositeit in Kloosterbibliotheek Wittem. Onze westerse wereld drijft steeds verder van de kerk af. Kunstenaars scheppen al lang geen kerkelijke of religieuze kunst meer. Toch zijn hedendaagse kunstenaars nog wel degelijk geïnteresseerd in het grensvlak van religie en kunst en duiken in hun werk beelden op uit de christelijke traditie.

Dat roept de vraag op wat religie vandaag de dag nog te betekenen heeft: what about religion? Met die vraag nodigde Ben van Kollenburg, curator van Podium DAK XL, 16 hedendaagse kunstenaars uit voor de jaarlijkse zomertentoonstelling van Kloosterbibliotheek Wittem. Ze hebben geen van allen iets met godsdienst. Zonder rancune gingen allen direct op de vraag in; ze voelden zich vereerd om te mogen exposeren in de imposante bibliotheek of prachtige kloostertuin.

In de nissen van de bibliotheek komen schilderijen, foto’s en tekeningen te hangen van Maartje Bertens, Sebastiaan Dijk, Jacq van Erven, Jakob de Jonge, Theo van Keulen, Arnoud Rigter, Sabina Timmermans, Wendy Veldhuis, Esther van Waalwijk en Hanneke Wetzer.

In de kloostertuin worden sculpturen en landartwerken geëxposeerd van Marielle van den Bergh, Mels Dees, Pollie Gregoor (België), Theo van Keulen, Rianne Schaaf/Paul Reker, Pieter Reef en Tina Zlatina (Bulgarije).

De kloostertuin is dagelijks overdag gratis toegankelijk voor publiek. De expositie in de Kloosterbibliotheek is iedere zondag in juli en augustus geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De entree bedraagt 2 euro (kinderen gratis).
Op afspraak kunnen ook groepen een bezoek brengen aan de expositie.

info

Pastor Jeroen de Wit
j.dewit@kloosterwittem.nl
www.kloosterwittem.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl