Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 2 juli 2013    Evangelie van 2013-07-02
begintijd19:00 uur
eindtijd21:15 uur
 titelVakantie Vesper Viering & Rondleiding
beschrijving

Het is al jaren traditie dat Klooster Wittem toeristen uit het Heuvelland een kijkje achter de kloostermuren gunt op de dinsdagavonden in de maanden juli en augustus.

De avond begint om 19.00 uur met een korte viering in de kloosterkerk, waarna een rondleiding volgt in kleinere groepen door de historische barokkerk en de verschillende kapellen, een deel van het klooster, de grafkelder, de kloostertuin en de monumentale kloosterbibliotheek.

Deelnemers maken kennis met de rijke geschiedenis van het klooster, maar ook met de wijze waarop het klooster zich als moderne pelgrimsplaats en streekkerk heeft ontwikkeld tot een Pleisterplaats voor de ziel, onder welke titel het klooster zich momenteel profileert.

In de gezellige Gerarduszaal kan men tegen 21.15 uur nog wat napraten bij een kop koffie, een glaasje fris of het befaamde Gerardus Kloosterbier.

Het actuele programma van klooster Wittem is te vinden op de website www.kloosterwittem.nl

info

www.kloosterwittem.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl