Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 30 juni 2013    Evangelie van 2013-06-30
begintijd14:00 uur
 titelConcert Cantate Kamerkoor Houten
beschrijving
Datum: Zondag 30 juni
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Cantate Kamerkoor Houten zingt Franse koormuziek
o.l.v. Patrick Pranger m.m.v. Wim Voogd – orgel en piano

Het Cantate Kamerkoor Houten gaat op muzikaal avontuur. Sinds de oprichting in 1992 stond muziek uit de barokperiode en vooral werk van Johann Sebastian Bach centraal. Nu is een mooi en afwisselend programma samengesteld van Franse componisten uit de negentiende en twintigste eeuw. Waaronder prachtige geestelijke koorwerken van Charles Gounod en het geliefde Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Het concert vindt plaats in de St. Willibrordkerk in Utrecht.

Toelichting op het programma
Het Cantate Kamerkoor Houten gaat op muzikaal avontuur. Sinds de oprichting in 1992 stond muziek uit de barokperiode en vooral werk van Johann Sebastian Bach centraal. Nu is een mooi en afwisselend programma samengesteld van Franse componisten uit de negentiende en twintigste eeuw.

Na het verstilde Notre Père van Duruflé zingen we zijn vier motetten, geschreven voor de liturgie en gebaseerd op gregoriaanse thema’s. Vervolgens staan de twee liederen die Saint-Saëns opdroeg aan zijn vriend Gounod op het programma. Gounod schreef naast muziek voor theater en opera’s ook veel religieuze muziek , zoals het Stabat Mater. In deze muziek school ‘zijn ware kracht en oorspronkelijkheid’, aldus Saint-Saëns. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef Poulenc een zetting van de Maria-antifoon Salve Regina. Hieruit spreekt zijn vertrouwen in Maria. Het concert wordt afgesloten met het geliefde Cantique de Jean Racine, waarmee Fauré een eerste prijs won bij zijn afstuderen.

Over de musici

Dirigent Patrick Pranger studeerde zang aan het Noord Nederlands Conservatorium en directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op dit moment is Patrick dirigent van diverse koren en artistiek leider van het Noordhollands Muziekensemble. Ook wordt hij steeds vaker gevraagd als gastdirigent. Naast het dirigeren is Patrick actief als solozanger. Hij is onder andere cantor in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Meer informatie over Patrick vindt u op www.patrickpranger.com.

Wim Voogd volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam, waar hij orgel, piano en kerkmuziek studeerde. Hij is als pianist en docent bijvak piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en als dirigent-organist aan de Heilige Driekoningenparochie in Den Haag. Wim verleende zijn medewerking als continuospeler en organist aan vele koor- en oratoriumuitvoeringen. Daarnaast geeft hij zelf pianoconcerten en begeleidt zangers en instrumentalisten.

Programma

Maurice Duruflé (1902-1986)
Notre Père
Quatre Motets
1 Ubi caritas
2 Tota pulchra es
3 Tu es Petrus
4 Tantum ergo
Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Calme des nuits

Les fleurs et les arbres
Charles Gounod (1818-1893)
Stabat mater

Le crucifix

Prière du soir
Francis Poulenc (1899-1963)
Salve Regina
Gabriel Fauré (1845-1924)
Cantique de Jean Racine

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieSt. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl