Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 22 juni 2013    Evangelie van 2013-06-22
begintijd19:00 uur
 titelAmsterdamse Kerkennacht
beschrijving

De Amsterdamse binnenstadkerken verwachten zaterdag 22 juni meer dan 10.000 bezoekers tijdens de Kerkennacht aan de Gracht. Onder het motto ‘Ik geloof in Amsterdam’ zetten dertien kerken van 19.00 uur tot middernacht hun deuren open voor een kleurrijk programma op locatie.

Opening om 19.00 uur bij de Westerkerk
Om 19.00 uur verricht Rijk van Ark, bestuurslid Protestantse Kerk Amsterdam, de opening op het plein achter de Westerkerk. Aansluitend is de opening en prijsuitreiking van de fototentoonstelling ‘Ik geloof in Amsterdam’ in de Westerkerk.

Derde keer in Amsterdam
Het is de derde keer dat de Kerkennacht plaatsvindt in de hoofdstad. ‘De kerken in de binnenstad zijn bijzondere monumenten, maar ze zijn lang niet altijd open’, vertelt coördinator Willemien Boot. ‘Doel van de kerkennacht is om mensen te laten kennismaken met de binnenkant van die prachtige gebouwen, maar vooral ook met de mensen die in die kerken samenkomen. Want een kerk is veel meer dan een monument. Het is een huis voor de ziel’.

Activiteiten
Bezoekers kunnen te voet, met de fiets of met een speciale rondvaartboot de deelnemende kerken afgaan. Daarnaast biedt de organisatie drie themawandelingen: ‘heldhaftig’, ‘vastberaden’ en ‘barmhartig’. Kijk voor het complete programma op www.kerkennachtamsterdam.nl

Organisatie
De Amsterdamse Kerkennacht wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam in samenwerking met de binnenstadskerken.

De Kerkennacht is een tweejaarlijks, landelijk evenement. Dit jaar doen er meer dan 50 plaatsen mee.

info

www.kerkennachtamsterdam.nl

locatieWesterkerk, Prinsengracht 281
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl