Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 23 juni 2013    Evangelie van 2013-06-23
 titelMgr. Léonard wijdt vijf nieuwe priesters
beschrijving

Op zondag 23 juni zal aartsbisschop André-Jozef Léonard in de Sint-Michiel en Sint-Goedele-kathedraal in Brussel vijf nieuwe priesters wijden. Vier van hen worden priester van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Het is van 1999 geleden dat er in het aartsbisdom op één jaar vier nieuwe priesters bijkwamen.

De vijf kandidaat-priesters zijn:

  • Serge MAUCQ (56 jaar) is afkomstig van Wodecq (prov. Henegouwen) en licentiaat in de rechten en de filosofie . Hij was gedurende 24 jaar schepen in de gemeente Ellezelles en is momenteel directeur van de consumentenvereniging Test-Aankoop. Zijn professioneel leven staat lang in het teken van carrière en politiek, tot hij op zijn 40ste de theologie herontdekt. In 2005 treedt hij toe tot de dominicanen, eerst in een gemeenschap in Montpellier, nadien in Froidmont. In 2010 wordt hij seminarist voor het aartsbisdom en doet hij zijn pastorale stages in Waver en Louvain-la-Neuve.
  • Ronald VILLAREAL (31 jaar) is Columbiaan. Hij studeert voor elektronica-ingenieur, maar ontdekt in een neocatechumenale gemeenschap het geloof. Hij besluit om priester te worden en studeert in Frankrijk in een opleidingshuis van de Neocatechumenale Weg. In 2010 sturen zijn opleidingsverantwoordelijken hem naar het internationale seminarie Redemptoris Mater in Limelette (Waals-Brabant). Na zijn intellectuele vorming werkt hij een half jaar in Haïti en een half jaar in een parochie in Nederlands Limburg. Als diaken loopt hij momenteel stage in de parochie van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver).
  • Alejandro ESCALANTE ESTEBAN (28 jaar), Columbiaan, studeert eerst informatica en wiskunde. In 2004 gaat hij naar een seminarie van de Neocatechumenale Weg. Tussen 2006 en 2010 studeert hij in Parijs filosofie en theologie. Nadien gaat hij naar het internationale seminarie Redemptoris Mater in het aartsbisdom Mechelen-Brussel. In 2011 doet hij stage in Haïti en in Geelen (Nederland) waar hij het Nederlands onder de knie probeert te krijgen. Na zijn diakenwijding in december 2012 doet hij zijn pastorale stage in de Sint-Amandsparochie in Bornem.
  • Jehison HERRERA RIOS (31 jaar) werd geboren in Columbia, waar hij op 17-jarige leeftijd naar het seminarie gaat. In 2003 trekt hij naar Mexico en twee jaar later naar Rome om er theologie te studeren. In mei 2008 belandt hij in België waar hij aan het internationaal instituut Lumen Vitae (Brussel) een special isatie volgt in catechese en pastoraal. In 2010 wordt hij toegelaten op het seminarie van het aartsbisdom. Hij combineert zijn pastorale stage in Oudergem met studies aan het Institut des Études Théologiques (IET) in Brussel. Na zijn diakenwijding op 8 september 2012, loopt hij stage in Eigenbrakel.
  • Benoît BOUCHARD (47 jaar) is als Fransman geboren in Madagascar. In Frankrijk studeert hij rechten, Engels en bedrijfsbeheer, waarna hij zes jaar werkt als juridisch vertaler en economisch journalist. In Parijs neemt hij deel aan een gebedsgroep, volgt wat inleidende cursussen theologie en besluit dan zijn roeping te volgen. In 1999 gaat hij binnen in het kartuizerklooster van La Valsainte (Zwitserland), waar hij met het oog op het priesterschap filosofie en theologie studeert. Na vijf jaar moet hij om gezondheidsredenen het klooster verlaten. Twee jaar van herstel bij de contemplatieve monniken van Betlehem laten hem toe zijn roeping te verdiepen. Sinds 2008 staat hij te n dienste van de ‘La Viale’-gemeenschap (Lozère, Frankrijk), gesticht en bezield door Belgische jezuïeten. Als lid van de oecumenische Sint-Elias-fraterniteit (Karmel van de Byzantijnse ritus), zet hij zich in voor de eenheid onder de christenen.

info

www.kerknet.be

locatieSint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal, Sint-Goedelevoorplein 1
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl