Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 2 juni 2013    Evangelie van 2013-06-02
begintijd17:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelUur van aanbidding Bisdom Breda
beschrijving

In het kader van het Jaar van het Geloof wordt op donderdag 30 mei, Sacramentsdag, in het bisdom Breda 24 uur onafgebroken gebeden bij het Allerheiligste.

Tijdens de ‘Gebedsketen’ wordt op wisselende plaatsen en in verschillende kerken in de beide vicariaten Middelburg en Breda van 00.00 uur tot 24.00 uur de geconsacreerde hostie voor aanbidding uitgesteld. Volgens het katholieke geloof wordt de hostie bij de consecratie tijdens de Eucharistieviering daadwerkelijk het Lichaam van Christus, maar behoudt het de gedaante van brood.

Het bisdom sluit zich aan bij de oproep van paus Franciscus omkomende zondag wereldwijd van vijf tot zes uur ’s middags het uitgestelde Allerheiligste te aanbidden. Voor het eerst in de geschiedenis gebeurt dat op dezelfde tijd.

In het bisdom Breda zal dat gebeuren in de Sint Antoniuskathedraal.

Speciaal vanwege het Jaar van het Geloof en Sacramentsdag wordt in de Nederlandse bisdommen een gebedskaart verspreid ‘Blijf in mijn liefde’.

info

www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieH. Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 4
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl