Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 juni 2013    Evangelie van 2013-06-21
 titelKerkennacht 2013
beschrijving

De Kerkennacht is een tweejaarlijks oecumenisch evenement. In Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen, openen tal van kerken en gebedshuizen ‘s nachts hun deuren. In 2013 is dat in het weekend van 21 juni, rond de kortste nacht van het jaar.

“De kerkennacht vertelt een verhaal bij iets wat anders alleen maar een gebouw met deuren en ramen blijft. Op deze manier worden kerken en gebedshuizen zichtbaar als plekken waar iets te beleven valt. Plekken die iets toevoegen aan de waarde van het leven.

Bezoekers aan de kerkennacht mogen meegenieten van waar kerken goed in zijn,” zo schrijft de organisatie op haar website. De Kerkennacht wordt georganiseerd door de Stichting Kerkennacht Nederland en ondersteund door de Raad van Kerken. In 2007 werd de eerste Kerkennacht georganiseerd. Aan de vierde Kerkennacht in 2013 doen zo’n 50 plaatsen mee.

In Utrecht bijvoorbeeld openen bijna 50 kerken, kloosters en kapellen hun deuren. De Kerkennacht wordt daar geopend in de Augustinuskerk waar het Vocaal Theologen Ensemble een concert verzorgt, voorafgegaan door een korte openingstoespraak van kardinaal Eijk.

info

usrk@ziggo.nl
www.usrk.nl/kerkennacht-2013

www.kerkennacht.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl