Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Seculiere orde vd ongeschoeide Karmel (Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)
(OCDS)

Seculiere orde vd ongeschoeide Karmel
(Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 juni 2013    Evangelie van 2013-06-22
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDe Karmelitessen/Martelaressen van Compiègne
beschrijving

De Karmelgemeenschap - OCDS - Titus Brandsma komt maandelijks samen en nodigt u uit voor een lezing over de Karmelitessen van Compiègne.

Op het einde van de 18 eeuw bevond Frankrijk zich in een hachelijke strijd tussen het hels geweld van de Franse revolutie en Christenen uit elke stand. Ook de Karmel van Compiègne stond in deze strijd. Ze werden veroordeeld op z.g.n. misdaden tegen de staat. De Karmelietessen deden de gemeenschappelijke toewijding om zich als zoenoffers over te leveren, zo de rechtvaardige toorn van God te bedaren en voor de Godsdienst en Frankrijk vrede te verkrijgen. In 1906 werden de 16 Karmelietessen zalig verklaard.

Spreker: G. Holterman-OCDS.

info

G.Holterman OCDS
(0572) 35 89 58

organisatieSeculiere orde vd ongeschoeide Karmel (Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)
locatieMissiehuis Mill Hill, Johannahoeve 2
plaatsOosterbeek (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl