Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 t/m zaterdag 10 augustus 2013    Evangelie van 2013-08-04
 titelSummerschool Rolduc
beschrijving

“De waarheid verlangt maar één ding: niet veroordeeld te worden zonder haar te kennen.”

Met dit sterke statement brengt de vroegchristelijke schrijver Tertullianus (+ 225 n. Chr.) een dubbele bedoeling tot uitdrukking. Ten eerste voor zijn eigen tijd van christenvervolging een vermaning aan de overheden om de ‘christenen’ niet zonder onderzoek te veroordelen; en ten tweede voor alle tijden een oproep aan alle mensen om niet tevreden te zijn met minder dan de waarheid.

In onze tijd, een tijd van ‘tolerant liberalisme’, komt elke ‘waarheid’ steeds meer onder druk te staan. Maar bestaat er wel zoiets als ‘waarheid’ of zelfs ‘christelijke waarheden’? Waar zijn ze te vinden in de wetenschappen, in het geloof en in het leven? Zijn ‘waarheden’ niet vooral cultureel bepaald, of zijn ze misschien voor alle mensen geldig of zelfs verplichtend? In hoeverre kunnen zij invloed hebben op mijn denken en handelen?

Met deze en soortgelijke vragen willen we ons op de 2e Summerschool op Rolduc in Kerkrade bezighouden.

Jonge mensen tussen 18 en 35 jaar zijn van harte welkom om een week lang in colleges, discussies, ontmoeting en uitstapjes naar antwoorden te zoeken.

Vakdocenten in filosofie en theologie (dr. D. Rohling, dr. L. Hendriks), Mgr. dr. E. de Jong (hulpbisschop van Roermond) en Mgr. dr. J. Liesen (bisschop van Breda) zullen handvaten aanreiken en de gesprekken begeleiden. Ook vieren wij de liturgie van de eucharistie en van de gebedstijden.

De Summerschool vindt plaats in de gebouwen van het Grootseminarie Rolduc te Kerkrade van zondagmiddag 4 augustus tot zaterdagochtend 10 augustus 2013.

De prijs bedraagt € 210 (inclusief alle maaltijden en één-persoonskamers met douche en toilet). Bovendien biedt het grootste bewaard gebleven abdijencomplex van Nederland talrijke gelegenheden tot ontspanning en verkenning in de Euregio (NL-B-D).

Aanmelding tot uiterlijk 10 juli.

info

Dr. D. Rohling
(045) 54 66 822
drohling@rolduc.nl

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl