Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervrijdag 24 mei 2013    Evangelie van 2013-05-24
begintijd13:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelStudiemiddag - Sociale Kerk
beschrijving

Op 12 april en 24 mei organiseert uitgeverij Kok, in samenwerking met Stichting Leve de Kerk, Saxion ACT, Universiteit Twente IEBIS, Fontys FHTL, Windesheim en Christelijke Hogeschool Ede, studiemiddagen over waarderende gemeenteopbouw en sociale media. De aanleiding hiervoor is de verschijning van de boeken Goede wijn, waarderende gemeenteopbouw en De sociale netwerk kerk.

Boeken
Goede wijn, waarderende gemeenteopbouw van de bekende auteur Jan Hendriks gaat over het kerk-zijn in het huidige tijdperk. Het belangrijkste uitgangspunt hiervoor is vertrouwen, in elkaar als gemeenteleden en vertrouwen in God. In zijn boek schetst de auteur de weg van het vertrouwen die leidt tot een vertrouwensvolle gemeente vol waardering.

De sociale netwerk kerk, de verbindende kracht van Facebook, YouTube, Twitter en LinkedIn bevat bijdragen van verschillende katholieke en protestantse ervaringsdeskundigen. Ze delen hun kennis van sociale media en nieuwe kerkstructuren. Naast strategische handreikingen en theologische overwegingen is er veel aandacht voor de praktijk. Een boek over de verbindende kracht van sociale media dat antwoord geeft op de vragen van deze tijd.

Auteurs
Jan Hendriks was verbonden aan de VU te Amsterdam als universitair hoofddocent gemeenteopbouw. Hij publiceerde tal van boeken, waaronder Een vitale en aantrekkelijke gemeente en Gemeente als herberg. Hij integreerde de positieve benadering (Appreciative Inquiry) in het denken over gemeenteopbouw.

De sociale netwerk kerk bevat bijdragen van Ds. Jan Holtslag, Pastor Anton ten Klooster, Pastor Roderick Vonhögen, Albert Wieringa, Sven Wielstra, Prof. Dr. Jos van Hillegersberg en Prof. Dr. Theo Huibers. Robin Effing verzorgde de redactie en heeft zelf ook diverse bijdragen voor zijn rekening genomen.

Programma
13.00: Ontvangst met koffie
13.30: Opening door dagvoorzitter Annelies Bouwman
13.45: Vertrouwen! – Lezing door Jan Hendriks
14.15: Gelegenheid om vragen te stellen
14.30: Voorbeeld uit de praktijk Willemien Boot (Utrecht)
14.45: Gelegenheid om vragen te stellen
15.00: Pauze
15.30: De sociale netwerk kerk – Lezing door Robin Effing
16.00: Gelegenheid om vragen te stellen
16.15: Voorbeeld uit de praktijk door Jan Holtslag (Utrecht)
16.30: Gelegenheid om vragen te stellen
16.45: Afsluiting
17.00: Borrel ‘goede wijn’

Aanmelden (vóór 21 mei)
Prijs: € 37,50 (betalen bij binnenkomst, contant of met pin); dit is incl. beide boeken en consumpties (zonder boeken € 15,00) Aanmelden kan via promotie@kok.nl

info

promotie@kok.nl
www.facebook.com/events/499297116793191

locatieMuseum Catherijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl