Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 28 augustus 2004 t/m zondag 14 augustus 2005    Evangelie van 2004-08-28
 titelVerstilde emotie ~ beeldhouwkunst
beschrijvingMuseum Catharijneconvent in Utrecht brengt vanaf 28 september a.s. de tentoonstelling Verstilde emotie. Beeldhouwkunst uit heden en verleden. Deze expositie laat een spannende dialoog zien tussen beelden uit de Middeleeuwen en beelden uit de 20e eeuw van de Utrechtse kunstenaar Pierre de Grauw. De befaamde middeleeuwse sculpturencollectie van Museum Catharijneconvent is geruime tijd niet te zien geweest, maar keert in deze tentoonstelling in volle glorie terug.

Aanleiding voor de tentoonstelling is een schenking door de kunstenaar en een aankoop door de Vereniging van Vrienden van Museum Catharijneconvent van verschillende werken van Pierre de Grauw (1921, Utrecht).

De kunstenaar, woonachtig in de buurt van Parijs, heeft een uitgebreid oeuvre dat met name bestaat uit religieus beeldhouwwerk. Zijn werk is te zien in kerken in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland. De combinatie met de topstukken van Museum Catharijneconvent zorgt voor zeven prikkelende ontmoetingen tussen oud en nieuw.

De bezoeker wordt deelgenoot van een interactie tussen de gedetailleerde beelden uit de middeleeuwen en de robuuste en gestileerde werken van De Grauw. De sculpturen gaan 'gesprekken' aan op het gebied van materialen en bijbelse thema's en worden omringd door middeleeuwse beelden. Deze manier van presenteren past geheel in het nieuwe beleid van Museum Catharijneconvent.

infoMuseum Catharijneconvent
(030) 302313835 / (030) 302317296
www.catharijneconvent.nl
locatieMuseum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl