Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 7 september 2013    Evangelie van 2013-09-07
 titelSymposium - De ontbrekende klacht in de kerk
beschrijving

Ter gelegenheid van het verschijnen van SBOT-10 organiseren we een symposium, zoals we dat elk jaar doen.

Thema: De ontbrekende klacht in de kerk.

Nederlanders staan bekend als een klagend volkje. We klagen nogal eens over het weer en over de politiek. Ook in de kerk wordt heel wat geklaagd: de predikant of voorganger ziet zaken over het hoofd, de preken zijn niet diepgaand genoeg, de muzikale begeleiding is niet optimaal. Meer aandacht voor elkaar zou nodig zijn in het pastoraat en in de onderlinge ontmoeting. Er klinken klachten over het niveau van het geestelijke leven en over kerkverlating. Dus klachten genoeg!

Maar welke klacht ontbreekt? Met de titel bedoelen wij dat de laatste tijd veel aandacht gevraagd wordt voor lofprijzing en aanbidding, maar ten koste van de uitingen van verdriet, rouw en aanvechting.

Ik denk aan een vader die zijn dochter verloor en zo’n moeite had met de positieve psalmen en lofzangen. Waarom worden liederen waarin verdriet geuit wordt minder vaak gezongen? Waarom zijn er wel aparte praise-avonden, maar geen aparte rouw-avonden? Over deze en vergelijkbare onderwerpen spreken we met elkaar door.

info

www.studiebijbel.nl

locatieChristelijke Gereformeerde Pnielkerk, Ghandistraat 2
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl