Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 19 mei 2013    Evangelie van 2013-05-19
(1e Pinksterdag)
begintijd14:00 uur
 titelOecumenische Pinksterviering in de openlucht
beschrijving

Voor het derde jaar op rij organ­is­eren de geza­men­lijke kerken van Wijk bij Duurst­ede op de Markt op Eerste Pinks­ter­dag (zondag 19 mei) een open­luchtvier­ing. De afgelopen twee jaar wer­den deze vierin­gen op de Markt door ongeveer 600 mensen bezocht. Vol­gens de organ­isatie wordt het “een vrolijke dienst waarin voor jong en oud iets te beleven is.”

De vier­ing start om 14 uur en wordt muzikaal opgeluis­terd door een koor en een band onder lei­d­ing van Tom van Ginkel. “Wat verbindt ons met elkaar in een samen­lev­ing waar de cri­sis tegen­stellin­gen scher­per maakt? Bevat het ver­haal van Pinksteren over de Geest van Jezus een bood­schap voor onze tijd?,” zo verk­laart de organ­isatie de keuze voor het thema ‘Kracht die verbindt’. “Tij­dens de Pinkster­vier­ing gaan we let­ter­lijk op zoek naar verbind­ing. We hebben u en jou nodig om daar­bij te helpen!”

De open­luchtvier­ing is zowel recht­streeks als achteraf te beluis­teren via www.kerkomroep.nl: ‘Grote of St.Janskerk te Wijk bij Duurst­ede’. De vier­ing is een ini­ti­atief van en wordt geor­gan­iseerd door leden van de ver­schil­lende kerken en geloof­s­ge­meen­schap­pen: Bap­tis­tenge­meente de Haven Wijk bij Duurst­ede, Her­vor­mde Gemeen­ten Wijk bij Duurst­ede, Ned­er­lang­broek en Over­lang­broek, Protes­tantse Gemeen­ten Wijk bij Duurst­ede en Cothen, Rooms-Katholieke Kerk Wijk bij Duurst­ede en Cothen.

info

www.kerkenbijduurstede.nl
www.facebook.com/wijkspinksteren

locatieMarkt
plaatsWijk bij Duurstede
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl