Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 18 mei 2013    Evangelie van 2013-05-18
begintijd18:00 uur
 titelDe eerste vespers van Pinksteren
beschrijving

In de afgelopen maanden heeft een initiatiefgroep de mogelijkheid besproken om na de zomervakantie in de kerk op de Heuvel op zaterdagavonden de ‘eerste vespers’ te vieren. De ‘eerste vespers’ op zaterdagavond zijn – zoals u waarschijnlijk weet – het officiële avondgebed van de Kerk, waarmee ze niet alleen de (zater)dag besluit, maar feitelijk al de zondag begint. Voor alle duidelijkheid: ze komen niet in de plaats van de eucharistieviering, maar zijn een aanvulling op het liturgisch aanbod in de stad.

We willen ons verzekerd weten van mensen die deze gebedsvieringen willen dragen. Daarom zoeken wij mensen die mee willen bidden of zingen (dat is tweemaal bidden). Het gaat dan om enkele liederen en psalmen op eenvoudige melodieën. Ook zijn zangleiders zeer welkom om de vieringen muzikaal naar een acceptabel niveau te brengen. 

Maar vooral willen we u allereerst uitnodigen om (op) zaterdag 18 mei naar de Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11 in Tilburg  te komen, waar om 18.00 uur de plechtige eerste vespers van Pinksteren worden gezongen in het gregoriaans. Op basis van die viering kunt u informatie inwinnen en/of besluiten om hieraan later deel te nemen door een biddende en/of zingende bijdrage te leveren.

Bij voldoende belangstelling willen we zanggroepen vormen die in verschillende stijlen deze vespervieringen gaan vormgeven: gregoriaans, Nederlands volgens het abdijboek van de monniken en monialen, of op de wijze van Taizé, enz.

Verder willen we een beroep doen op ‘deskundige’ buitenstaanders die mee willen nadenken en  kijken naar de vormgeving in de parochie. Een soort adviesgroep.

info

parochiedegoedeherder.nl

locatiePetrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl