Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 6 juli 2013    Evangelie van 2013-07-06
begintijd07:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titelFietsbedevaart Den Haag naar Brielle
beschrijving

De derde fietsbedevaart van Den Haag naar het Heiligdom van de Martelaren van Gorkum in Brielle zal worden gehouden op zaterdag 6 juli 2013. Wij sluiten ons daar aan bij de landelijke bedevaart ter herdenking van de 19 hoofdzakelijk Franciscaanse geestelijken die hun leven gaven voor het geloof.

Pastoor (bisschoppelijk vicaris) A. van der Helm zal de fietsende bedevaartgangers begeleiden. Hij heeft alle parochies in Den Haag uitgenodigd om deel te nemen. Jong en oud, in leeftijd variërend van 9 tot 80 jaar hebben in 2011 en 2012 meegereden. De sportieve en inspirerende bedevaart bleek toen een doorslaand succes. Gehoopt wordt hier een Haags evenement van te maken.

De fietsers vertrekken om 07:00 uur vanaf het Paus Johannes Paulus II Plein in de Parkstraat na een korte “wegzending” in de St.Jacobuskerk. Deelnemers uit andere parochies kunnen ook elders in Den Haag aansluiten, individueel of als groep.

De mooie autoluwe fietsroute - via de veerboot bij Maassluis - zal ruim van te voren bekend worden gemaakt. Heen en terug wordt zo’n 70 kilometer afgelegd. Voor een gratis versnapering onderweg wordt gezorgd. Een lunchpakket kan bij aanmelding tegen betaling worden besteld.

Om 11 uur begint in de Martelarenkerk in Brielle de Eucharistieviering met Mgr. J.H.J. van den Hende als hoofdcelebrant. Na de lunch om 14:00 uur wordt de Kruisweg gebeden en daarna volgt om 15:00 uur een Vesperviering met processie en pelgrimszegen. We verwachten rond 19:00 uur weer thuis te zijn.

info

Kees Nusteling
(070) 30 63 811
nusteling@planet.nl
www.stjacobus.nl

locatieSt. Jacobuskerk, Parkstraat 65a
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl