Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 september 2013    Evangelie van 2013-09-28
begintijd13:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelMuziek voor orgel en harmonium
beschrijving

In de negentiende eeuw is er veel eenvoudige, maar kwalitatief goede muziek geschreven voor het harmonium. Juist voor amateur-organisten kan dit repertoire een uitkomst zijn, omdat deze muziek, in tegenstelling tot de grote orgelwerken uit de Romantiek, relatief eenvoudig uit te voeren is.

De NSGV Haarlem-Amsterdam organiseert een studie- en contactmiddag voor amateuroganisten. De deelnemers hebben een Frans drukwindharmonium van Alexandre Debain uit 1860 en een Cavaillé-Collorgel uit 1881 tot hun beschikking. Per deelnemer is er vijftien minuten gelegenheid om beide instrumenten te bespelen en het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om hetzelfde werk op beide instrumenten uit te proberen. De docenten Erik-Jan Eradus, Mark Heerink en Susanna Veerman zullen de deelnemers hierbij adviezen geven over interpretatie, registratie en instrumentgebruik.

Centraal staan de bundels Heures Mystiques van Leon Boëllmann en L’Organiste van César Franck, maar het is ook mogelijk om andere werken voor te bereiden. Verder zal er diverse bladmuziek voor orgel en harmonium ter inzage aanwezig zijn.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur met een inleiding door de drie docenten en een demonstratie van het orgel en het harmonium. Er is ruimte voor tien actieve deelnemers en de inschrijving is in volgorde van aanmelden. Ook is het mogelijk om als toehoorder de middag bij te wonen. De kosten voor actieve deelname zijn € 25,00 en toehoorders betalen € 10,00.

info

www.nsgvhaarlem.nl

m.heerink@planet.nl

(06) 23400843 (Mark Heerink)

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieSint-Augustinuskerk, Postjesweg 123, 1057 DZ
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl