Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 23 mei 2013    Evangelie van 2013-05-23
begintijd18:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelAriĆ«ns Katholieke Studenten Dies Natalis
beschrijving

Op 23 mei viert Ariëns Katholieke Studenten Enschede zijn dies natalis. Sinds de doorstart die de in 1948 opgerichte studentenkring maakte op 15 mei 2008, wordt dit heugelijk feit gevierd in deze Mariamaand in het voorjaar.

Bijzondere gastspreker is pastoor Henri ten Have. Ten Have is auteur van het boek “De liefde van Christus laat ons geen rust”, een spirituele biografie van de pionier in Katholiek sociaal denken, de Enschedese kapelaan Mgr. Alfons Ariëns, de priester naar wie onze groep is vernoemd.

Speciaal om de naamsbekendheid van Mgr. Alfons Ariëns ook onder internationale studenten te verbreden, zal de lezing in het Engels gegeven worden. De naam en het verhaal rond kapelaan Ariëns wordt inmiddels gekend door alumni die (terug) verhuisd zijn naar Canada, verschillende landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Huize Benedictus (Weegschaalstraat 36), gelegen in de buurt van de campus en pal naast de Sint-Pauluskerk, is de locatie waar deze vreugdevolle avond plaatsheeft. Hier heeft Ariëns Katholieke Studenten een eigen ontmoetingsruimte. U bent er van harte welkom!

Om 18 uur beginnen we met een zg. “Share your Food International Dinner”. Iedereen wordt uitgenodigd om iets lekkers mee te brengen uit zijn of haar land of op andere wijze bij te dragen. Graag vernemen wij of u bij dit onderdeel van de avond aanwezig kunt zijn.

Om 19 uur zal pastoor Henri ten Have spreken over Mgr. Alfons Ariëns.

Om 20.30 uur zullen we met pastoor ten Have een Engelstalige Heilige Mis vieren in de Pauluskapel (Eenhoornstraat). Deze kapel bevindt zich achter de Sint-Pauluskerk.

info

(06) 220 15 731 (20-23 uur)
rksariens.blogspot.nl/2013/05/23-mei-diesviering-met-ariensbiograaf.html

locatieHuize Benedictus, Weegschaalstraat 36
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl