Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 12 mei 2013    Evangelie van 2013-05-12
(Moederdag / Sint Pancratius)
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelSint Job bedevaart Enschot
beschrijving

Jaarlijkse bedevaart naar Sint Job in Enschot. Al meer dan anderhalve eeuw staat de Caeciliakerk bekend als bedevaartsoord van St. Job.

Programma 2013
11.00u Jobmis mmv Gemengd Koor Sint Caecilia, gilde Sint Hubertus Berkel, gilde Sint Joris/Sint Sebastiaan Enschot/Heukelom.
Celebrant: Pieter Scheepers.

Na de mis openen de gilden het pleinfeest met vendelzwaaien en de gildegroet aan wereldlijke en geestelijke overheid.

’s Middags spelen muziek, straattheater, oude ambachten, kinderactiviteiten, exposities en andere evenementen op het plein rond de Caeciliakerk en in de kerk de hoofdrol. In de tent of op het terras is er gezelligheid bij een drankje en een hapje.

Natuurlijk is er ook ruimte voor gebed en een kaarsje bij Sint Job. De stichting waakt ervoor dat geen braderiekarakter gaat ontstaan: bij Job kunt ge bidden en scharren eten, maar niet bungee jumpen.

Podiumprogramma
13.15 uur De Habrakens
14.00 uur Zanggroep Inbetween
14.40 Streetdance door Ladies Gym
15.00 Lya de Haas
16.00 Martijn Baarendse
16.30 Sfeer en meer

Ook in de kerk wordt er een muziek- en zangprogramma opgevoerd:

Kerkprogramma
13.15 uur Elckerlyc Speellieden
14.15 uur Toonaangevend in Concert 1
14.45 uur BEZ
15.15 uur Toonaangevend in Concert 2
15.45 uur Cantique

Achtergrond
In 1870 kocht pastoor Smets een beeld van deze beroemde bijbelse figuur voor 40 gulden. Waarschijnlijk is het beeld gemaakt door de Eindhovense houtsnijder J. Matthys Kluytmans. Het staat nog steeds in de kerk en wel in de St. Jobskapel. In deze kapel is het leven van St. Job bovendien uitgebeeld in gebrandschilderd glas. Job wordt vooral aangeroepen voor bescherming tegen huidziekten als zweren. Sint Job wordt in de regel gevierd op 10 mei of de eerste zondag na 10 mei en daarom zie je op deze datum elk jaar grote groepen bezoekers in de kerk en op het plein vóór de kerk. Vroeger sneden de pelgrims op de heenweg een St. Jobsstok van wilgentakken en op de terugweg hingen ze daar gedroogde scharren aan.

info

Stichting Sint Job Berkel-Enschot
www.sintjobenschot.nl

locatieSint Caeciliakerk, Kerkstraat 2
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl